Sari la conținut

Minunile resveratrolului. Ce poate face acest oxidant pentru întreg organismul și în ce alimente se găsește

H

Resveratrolul este un antioxidant care aduce o multitudine de beneficii organismului uman. Acesta este utilizat mai ales pentru neutralizarea radicalilor liberi.

Resveratrolul poate fi găsit în diferite alimente, dar care poate fi administrat și sub formă de suplimente alimentare. Principalele alimente care îl conțin sunt: strugurii, murele, roșiile, rodii, coacăzele, afinele, merișorul, dar și arahidele și fisticul. Practic acestea se regăsește în fructele de culoare închisă.

Iată care sunt beneficiile acestuia:

  • Ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii. Acest lucru este explicat de faptul că resveratrolul este un antioxidant esențial care luptă cu succes împotriva semnele de îmbătrânire. Protejează pielea de efectele nocive ale razelor UV asupra pielii.
  • Poate să prevină bolile cardiovasculare, cel puțin așa susțin anumite studii recente. Practic, administrarea de resveratrol împiedică formarea de depozite cu colesterol pe artere.
  • Ameliorează acneea. Da, ai citit bine. Acesta are efecte pozitive și atunci când este aplică extern. De aceea se și regăsește într-o serie de creme și geluri antiacneice.
  • Poate să combată alergiile sezoniere sau le poate atenua simptomele.
  • Crește capacitatea de memorare.
  • Este un bun antidiabetic sau altfel spus reserveratrolul ajută la reglarea nivelului glicemiei la pacienții cu diabet. În plus, ajută la prevenirea rezistenței la insulină. Este un excelent adjuvant și pentru cei care au obezitate și încearcă să o combată.
  • Acționează ca un balsam pentru căile respiratorii în cazul celor care au tuse productivă.
  • Este excelent pentru menținerea sănătății creierului. Deoarece el poate lupta eficient împotriva instalării bolilor degenerative. În plus, elimină stresul din organism și scade nivelul de cortizol.
  • Se pare că ar putea crește speranța de viață.
  • Contribuie la scăderea în greutate.
  • Este un bun tonic hepatic și un excelent detoxifiant hepatic.
  • Sunt studii care spune că este foarte bun împotriva cancerului de colon sau a cancerului de prostată.
Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel