marți, august 16, 2022

Grădinăritul este bun pentru multe lucruri. Poate fi bun pentru sănătatea dumneavoastră, bun pentru sol și bun pentru fauna sălbatică din curte. Este o modalitate grozavă de a scăpa de stres, de a vă stabili obiective și de a obține hrană sănătoasă. Pe lângă toate acestea, cultivarea propriilor produse este o modalitate excelentă de a deveni mai sustenabil acasă și de a reduce impactul asupra mediului.

Te-ar mai interesa: Zodii lovite de karma. Urania: Blocaje care dau bă...

Grădinăritul se întâmplă să fie, de asemenea, un hobby grozav. Este ceva ce puteți face sezon după sezon, an după an. Chiar dacă nu aveți suficient teren pentru a planta , puteți găși în continuare modalități de grădinărit și la o scară mai mică. Acest lucru face din grădinărit un hobby versatil, precum și unul sănătos din foarte multe puncte de vedere.

De ce este important grădinăritul pentru sănătatea dumneavoastră?

Grădinăritul vine cu o multitudine de beneficii pentru sănătate bine documentate. Cea mai evidentă dintre acestea are de-a face cu faptul că, grădinăritul se face în aer liber. Expunerea la lumina soarelui crește vitamina D, care este bună pentru oase, dinți și mușchi. Și vorbind despre mușchi, grădinăritul este una dintre cele mai bune modalități prin care puteți face mișcare și chiar crește masa musculară.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că poți face cancer hepatic! Exper...

În ceea ce privește sănătatea mintală, s-a demonstrat că și grădinăritul scade riscul de demență și că tip de terapie pentru cei care suferă deja de aceasta. Acest lucru ar putea avea de-a face cu beneficiile pentru sănătatea mintală pe care le experimentăm doar fiind în natură. Grădinile, în virtutea naturii, ne permit un mijloc de a ne conecta la natură într-un mod cu totul deosebit.

Te-ar mai interesa: RUNE, mesaj important pentru trei zodii. Voropchie...

De ce este important grădinăritul pentru starea ta de spirit?

Multe studii au descoperit că grădinăritul poate îmbunătăți starea de spirit. Evident, nu pot vorbi în numele tuturor, dar grădinăritul îi face pe majoritatea oamenilor să se simță mult mai bine, mult mai relaxați, chiar și după mai multe ore de muncă, ore în care probabil condițiile nu au fost cele mai prielnice, însă, văzând rezultatul final, cu siguranță oricine vă încheia o zi la gradină mult mai satisfăcut.

Te-ar mai interesa: Vrei să scapi de grăsimea de pe burtă? Evită acest...

Acest lucru nu este doar pentru că simți că ai realizat ceva, deși asta ajută. După s-a raportat în cadrul mai multor studii, s-a descoperit că expunerea la o anumită bacterie care se găsește în mod obișnuit în sol poate crește nivelurile de serotonină din creierul uman. Serotonina este o substanță chimică care crește sentimentele de bine sau de fericire.

De ce este important grădinăritul pentru mediu?

Grădinile sunt importante pentru planetă deoarece, deși sunt create de om, ele reprezintă un mediu natural. Plantele și copacii cresc acolo, absorbind carbon și eliberând oxigen. Rădăcinile acestor plante stabilizează solul și filtrează apa. Grădinile municipale și parcurile naționale devin refugii sigure pentru tot felul de creaturi sălbatice care ar fi fost altfel înlocuite de extinderea urbană nesfârșită a lumii moderne.

Te-ar mai interesa: Condimentul minune care crește libidoul, previne c...

Păsările, insectele și albinele – în special albinele – sunt esențiale pentru ciclul de viață al lumii în general. Albinele sunt unul dintre cei mai importanți polenizatori din acest grup, dar nu sunt singurii, iar o gradină cu flori reprezintă de departe un mediu ideal pentru acestea.

De ce este important grădinăritul pentru viața de zi cu zi?

Sănătatea dumneavoastră, starea dumneavoastră de spirit, comunitatea dumneavoastră și mediul înconjurător – dacă acestea nu sunt suficiente motive pentru care grădinăritul este important, mai avem câteva să vă oferim. Grădinăritul poate fi, de asemenea, important pentru portofel, nutriție și amprenta asupra mediului. Prin creșterea propriilor culturi de legume sau fructe, dieta dumneavoastră va fi considerabil îmbunătățită. În plus, cu siguranță veți economisi mai mulți bani decât v-ați putea da seama prin recoltarea propriilor fructe și legume – și prin creșterea produselor în mod organic, care sunt categoric mai sănătoase decât produsele convenționale pe care altfel le-ați putea cumpăra de la magazin.

Ce aveți nevoie pentru grădinărit?

În acest caz, lista poate să fie una scurta și să cuprindă doar câteva unelte simple, specifice și deloc costisitoare, dar poate să fie și foarte lungă, necesitând și un buget ceva mai mare. Nevoile în grădinărit depind de dimensiunea și complexitatea grădinii. Pentru suprafețe mici din spatele casei, veți avea nevoie de o sapă, o lopată, o greblă, furtun de apă pentru udat, galeți, stropitoare, mănuși, cizme, îngrășământ, semninte pentru diverse și așa mai departe. Însă, dacă doriți mai mult decât atât și vă permite spațiul și timpul, puteți include pe lista și folie profesionala solarii, construind un solar pentru culturi mai bogate și obținute mai rapid, asigurând și un plus de protecție împotriva pasărilor sau intemperiilor vremii.

Există foarte multe motive pentru care vă puteți apuca de grădinărit dacă locuiți la casă și nu trebuie să începeți din prima cu foarte mult. Puteți începe cu pași mici, astfel încât să vă obișnuiți și să înțelegeți treptat dar sigur nevoile unei grădini, iar pe măsură ce trece timpul, puteți mari suprafață cultivată și volumul de muncă, bineînțeles și rezultatele fiind pe măsură. Oricine își dorește să consume fructe și legume bio, iar cele mai bune vor fi întotdeauna cele cultivate de propriile mâini în curtea din spate.

Acestea fiind spuse, având în vedere importanța și beneficiile grădinăritului, dacă vă numărați printre cei care locuiesc la casă sau au un teren disponibil undeva dar pe care nu este nimic construit, este o idee foarte bună să porniți pe această cale iar viața vi se va schimba considerabil din foarte multe puncte de vedere.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private