Sari la conținut

Care sunt cele mai mari temeri pe care le au bărbaţii în pat

Bărbaţii îşi fac uneori chiar mai multe griji decât femeile atunci când vine vorba de sex. Specialiştii vin să îi liniştească deoarece cele mai multe temeri nu sunt întemeiate.

Mărimea contează

Majoritatea femeilor nu consideră importantă mărimea penisului. Un studiu olandez arată că, dintre femeile care au fost chestionate, doar 1% au declarat că mărimea penisului este „foarte importantă”, alte 20% au catalogat această problemă ca fiind “importantă”. În contrast cu aceste cifre, 22% au declarat că nu contează absolut deloc mărimea penisului, iar 55% susţin că are şi mărimea penisului importanţa ei, însă nu este un criteriu decisiv în alegerea unui partener pentru o relaţie de lungă durată.

Care e mărimea medie a unui penis erect

Iluzia pe care o vând filmele porno este o minciună, arată studiile. Mărimea medie a unui penis erect este între 12,7 cm şi 15,2 cm.

O femeie se simte satisfăcută doar dacă ajunge la orgasm

Orice femeie îşi doreşte să aibă orgasm, cu toate astea însă nu orgasmul este cel mai satisfăcător moment identificat de femei în timpul partidelor de sex. Studiile au arătat că femeile se simt mai mulţumite atunci când sexul este mai pasional, atunci când se simt iubite cu adevărat sau când au parte de un preludiu romantic dar şi erotic în acelaşi timp.

Este mai plăcut fără prezervativ

Studiile au arătat că prezervativul nu diminuează plăcerea pe care ambii parteneri o simt în timpul unei partide de sex. Faptul că prezervativul ar strica plăcerea sexului este doar un mit.

Ejalucarea precoce

Cea mai întâlnită disfuncţie sexuală este ejacularea precoce. Aceasta afectează între 20 şi 30% dintre bărbaţii de toate vârstele. Cu toate astea, mulţi bărbaţi sunt îngrijoraţi degeaba. Cuvântul “prematur” poate fi interpretat subiectiv. Experţii susţin că ejacularea precoce este atunci când se produce după mai puţin de 2-3 minute de la penetrarea vaginală. Media timpului de la prima penetrare până la ejaculare este de 5 minute.

Toţi bărbaţii au probleme erectile la un moment dat din viaţa lor

Un studiu realizat în 1994 arăta că 52% dintre bărbaţi au probleme cu erecţia. Cel mai des întâlnite cazuri sunt la bărbaţii cu vârste de peste 40 de ani. Aceste situaţii ţin de starea generală de sănătate, problemele de circulaţie care pot apărea, bolile de inimă sau diabetul. Alte cauze pot fi de ordin emoţional, cum ar fi depresiile sau nervozitatea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel