Sari la conținut

Care sunt factorii care influenţează mărimea penisului şi ce presupune metoda cu ajutorul căreia bărbaţii pot deveni mai dotaţi cu 3 cm

Bărbaţii sunt obsedaţi de lungimea penisului  şi adesea, se gândesc că penisul lor este mai mic decât media, însă cei mai mulţi dintre ei se înşală.

Adevărul este că lungimea medie este de 12-15 cm, deci orice depăşeşte aceste dimensiuni se poate numi un penis mare.

,,Dimensiunile penisului depind de mai mulţi factori, de la factori genetici la cei hormonali. În perioada pubertăţii penisul creşte în dimensiuni sub acţiunea hormonilor sexuali masculini dar receptivitatea sa la hormoni se pierde după perioada pubertară, dimensiunile penisului nu mai pot fi influenţate chiar dacă am administra hormoni sexuali”, spune dr. Diana Loreta Păun, medic primar endocrinolog la Clinica ExMedica.

Băieţii intră la pubertate undeva între 10 şi 14 ani, iar penisul se opreşte din creştere undeva între 16 şi 21 de ani.

,,Penisul creşte în dimensiuni odată cu declanşarea pubertăţii procesul fiind depedent de hormonii sexuali masculini. Administrarea de hormoni sexuali nu este indicată înainte de vârsta pubertăţii, deoarece poate opri creşterea în înălţime”, completează medicul endocrinolog.

Metoda prin care bărbații câștigă 3 cm în lungimea penisului

Cu ajutorul bisturiului, bărbații pot câștiga maximum trei centimetri în lungimea și circumferința organului sexual, însă asta nu îi face mai virili. Rezultatul se vede după trei luni.

Curajoşii care se încumetă să facă o intervenţie de alungire sau de îngroşare a penisului sunt conştienţi că singurul câştig reprezintă cel mult 3 cm în plus, şi asta strict pentru „imagine”. Medicii spun clar că intervenţiile de acest tip nu sunt miraculoase, nu îmbunătăţesc viaţa sexuală şi în niciun caz nu tratează impotenţa, o impresie falsă cu care trăiesc mulţi bărbaţi.

Chirurgul plastician Florin Juravle, cu o experienţă de peste 40 de operaţii genitale masculine, spune că bărbaţii românii au o problemă cu mărimea. „În mod normal, după o astfel de operaţie, penisul creşte cu 2 cm, maximum 3, însă majoritatea bărbaţilor vin cu pretenţii mai mari. Aşa se face că din 100 de persoane care mă solicită anual, operez doar zece. Iar dacă la începutul carierei nu făceam o selecţie foarte mare a pacienţilor şi aveam mulţi nemulţumiţi, acum îi operez doar pe cei care au înţeles exact că diferenţa nu e mare şi că viaţa sexuală nu se schimbă în mai bine. Confortul este doar psihic”.

De altfel, majoritatea bărbaţilor care îşi fac această operaţie sunt adulţi educaţi, căsătoriţi, unii chiar cu copii, dar care trăiesc încă din copilărie, adolescenţă cu o frustrare legată de mărimea penisului în repaus şi care acum îşi permit financiar să o rezolve. Costurile intervenţiei, care se face sub anestezie generală, ajung la 1.500 de euro. Există două operaţii de modificare a penisului: de alungire şi de îngroşare.

Alungirea presupune secţionarea unor ligamente care menţin organul legat de pubis şi susţin corpii cavernoşi, în timp ce îngroşarea constă în injectarea de grăsime (efect definitv), acid hialuronic (se resoarbe în 6-9 luni) sau alte substanţe care se resorb în mai mult de un an. Circumferinţa penisului creşte cu 2-3 cm.

Medicul precizează că alungirea se poate realiza simultan cu îngroşarea, caz în care intervenţia durează cam două ore. Bărbaţii care suferă de boli grave de inimă, diabet, hemofilie sau alte afecţiuni ale sângelui au contraindicaţie.„Pacientul va rămâne sub observaţie cel puţin 24 de ore, iar erecţia nu e recomandată cel puţin 3-4 săptămâni postoperator”, precizează dr. Juravle.

Dacă cele două intervenţii nu resuscitează viaţa sexuală, o altă operaţie- de mărire de gland penian- poate aduce beneficii şi în viaţa de cuplu. Volumul acestuia e cu atât mai mare cu cât gradul de excitare e mai pronunţat, putând chiar să se tripleze în timpul contactului sexual.

Riscurile intervenţiei

Atunci când vine vorba de complicaţii, părerile medicilor sunt împărţite. Dacă esteticianul Florin Juravle consideră că riscurile sunt cele specifice oricărei intervenţii (infecţii, edem, risc anestezic etc.), chirurgul Marek Vâlcu atrage atenţia că erecţia poate fi compromisă definitiv în urma unei manevre greşite. „Din cauza asta nici nu mai fac astfel de operaţii. Zona respectivă este foarte sensibilă şi atunci când injectezi grăsime sau alte substanţe, acestea pot migra spre vasele de sânge şi le pot înfunda. Lucru care poate afecta funcţia erectilă, ceea ce este catastrofal pentru un bărbat”.

Medicul le recomandă pacienţilor nemulţumiţi tehnici mai „naturale”. „Şi părerea mea e că sexul vine de la cap. Le spun şi pacienţilor mei să ia aminte la chinezii cu penisuri minuscule, care au inventat tantra, yoga şi alte tehnici de acest gen”, spune deschis plasticianul.

 

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel