sâmbătă, aprilie 1, 2023

Care sunt ingredientele vaccinului covid-19 Pfizer? Facebook a declarat pe 3 decembrie că va elimina postările cu afirmații false sau teorii ale conspirației despre ceea ce se află în vaccinurile covid-19 pe care se bazează toată lumea.

În fața zvonurilor care sugerează că Bill Gates a instalat microcipuri de urmărire în dozele de vaccin sau că inoculațiile conțin luciferază, o substanță chimică strălucitoare din licurici al cărei nume îi face pe unii oameni să se gândească la diavol, compania a sugerat că ar fi supravegheat astfel de afirmații făcând trimitere la „lista oficială a ingredientelor vaccinului”.

Te-ar mai interesa: Cele mai bune ceaiuri pentru ficatul gras, încărca...

O doză (0,3 ml) de Comirnaty (numele produsului) conține 30 micrograme de vaccin de tip ARNm COVID-19 (înglobat în nanoparticulelipidice). ”ARN mesager (ARNm) monocatenar cu capăt 5′, produs prin utilizarea unei transcripții in vitro acelulare, de la modele de ADN corespunzătoare, cu codificarea proteinei S (spike) virale a SARS-CoV-2”, se spune în prospect.

Care sunt de fapt ingredientele din vaccinul Pfizer?

  • ((4-hidroxibutil)azanediil)bis(hexan-6,1-diil)bis(2-hexildecanoat) (ALC-0315)
  • 2-[(polietilenglicol)-2000]-N,N-ditetradecilacetamidă (ALC-0159)
  • 1,2-Distearoil-sn-glicero-3-fosfocolină (DSPC)
  • Colesterol
  • Clorură de potasiu
  • Dihidrogenofosfat de potasiu
  • Clorură de sodiu
  • Fosfat disodic dihidrat
  • Sucroză
  • Apă pentru preparate injectabile

Pe scurt, pe lângă ingredientele active, vaccinul conține lipide (grăsimi), mai multe săruri (una dintre ele fiind simpla sare de masă) și sucroză (zahăr obișnuit).

Atât vaccinul Pfizer, cât și Moderna, folosesc nanoparticule de lipide pentru a încastra RNA, explică MIT Technology Review. Aceste nanoparticule sunt, practic, minuscule sfere de grăsime ce protejează mRNA și îl ajută să intre în celule. Aceste particule au un diametru de aproximativ 100 de nanometri.

Te-ar mai interesa: O legumă banală, dar consumată des de români, dezi...

Pfizer spune că folosește patru lipide diferite într-o ”proporție stabilită”. Lipida ALC-0315 este ingredientul principal în această formulă, deoarece este ionizabilă, așa că poate primi o încărcătură pozitivă și, ținând cont că RNA are una negativă, rămân împreună. Aceasta este și ingredientul care poate provoca efecte secundare sau reacții alergice.

Sărurile

Vaccinul Pfizer conține patru săruri, una dintre ele fiind banala sare de masă. Împreună, ele sunt cunoscute drept soluție salină tamponată cu fosfat, sau PBS, un ingredient foarte răspândit care menține ph-ul, sau aciditatea, aproape de cea a unei persoane. Substanțele care au aciditatea care nu trebuie pot afecta celulele sau se pot degrada rapid.

Te-ar mai interesa: Autoritățile anunță controale pentru siguranța ali...

Zahăr

Vaccinul conține și obișnuitul zahăr, cunoscut și sub numele de sucroză. Acesta acționează ca un crio-protector pentru a ocroti nanoparticulele cât timp sunt congelate și a le opri să se lipească una de alta.

Soluție salină

Înainte de injectare, vaccinul este amestecat cu un ser ce conține clorură de sodiu, sare comună, la fel ca la multe medicamente administrate intravenos, pentru ca injecția să fie cât de cât apropiată de conținutul de sare din sânge.

Te-ar mai interesa: Bacteria periculoasă care face ravagii în rândul c...

Fără conservanți

Pfizer a subliniat de mai multe ori că amestecul de nanoparticule și mRNA este ”fără conservanți”. Compania insistă pe această informație probabil pentru că un conservant folosit de alte vaccinuri, thimerosal (care conține mercur pentru a ucide orice bacterie ce ar putea contamina fiola), a fost în centrul unor speculații. Centrul pentru Control al Bolilor din SUA spune că thimerosalul este sigur, dar, în ciuda acestor asigurări, acesta este folosit tot mai puțin.

Te-ar mai interesa: Simptome care arata că eşti intoxicat cu mucegai. ...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private