miercuri, octombrie 28, 2020

Dragostea nu apare ca in filme, la prima vedere. Procesul de a te indragosti si de a dezvolta, intr-un final, sentimente profunde de iubire este mai complicat in viata reala decat pe marile ecrane.

 

In viata reala, exista mai multe stadii ale iubirii, care difera atat in intensitate, cat si in constientizarea sentimentelor si in angajamentul asumat in relatia de cuplu dezvoltata cu partenerul. Psihologia a identificat, in total, cinci stadii ale iubirii. Iata care sunt acestea:

Citește și:

 

Stadiul 1: fluturasii in stomac

 

Desi denumirea poate fi cat se poate de puerila, chiar asa se manifesta primul stadiu al iubirii: prin acele emotii care-ti tulbura practic organismul generand senzatia de “fluturasi in stomac”.

 

Acest stadiu echivaleaza cu fericirea anxioasa care incearca o persoana careia i s-au aprins calcaiele dupa cineva anume. Practic, nu-ti poti scoate acea persoana din minte si-si imaginezi tot felul de scenarii in care aceasta face ceva ce-ti doresti enorm. In stadiul “fluturasi in stomac” hormonii o iau razna, existand o secretie in exces de secretie de testosteron si de estrogen, care genereaza puternica dorinta sexuala vizavi de omul care ti-a picat cu tronc.

Citește și:

 

Stadiul 2: consolidarea

 

Neurotransmitatori, inclusiv dopamina si adrenalina, pot face inima sa bata mai puternic in prezenta persoanei de care ne-am indragostit. Totodata, genereaza o secretie crescuta de serotonina, hormonul starii de bine, al fericirii. Cel aflat in al doilea stadiu al iubirii, in “consolidare”, traieste, practic, in propria-i lume in care scopul principal este adaptarea la relatie.

Citește și:

Continuarea pe Lyla.ro

Parteneri--