Sari la conținut

Carmen Brumă: 5 alimente de sezon extrem de benefice pentru organism și siluetă

Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei

Carmen Brumă a realizat un top al celor mai benefice alimente de sezon pentru organism. La 45 de ani, Carmen Brumă arată demențial, datorită alimentației dar și a orelor de sport. 

Ea a împărtășit cu următorii de pe Facebook o listă cu cele mai benefice alimente de toamnă și câteva rețete în care pot fi incluse.

„1. Rădăcinoase: sfecla roșie, gulie, țelină, morcov

2. Dovleac: sursa de vitamina B, fier, betacaroten, potasiu, glucide cu absorbție lentă. Ameliorează dispoziția, te ajută să-ți controlezi pofta de dulce

3. Crucifere: varza, conopida, broccoli (persoanele care au probleme cu tiroida trebuie să aibă grijă la cantități)

4. Fructe: pere, struguri, gutui, prune

5. Nuci: ideal de consumat după ce au fost sparte (curățate)” este lista completă a alimentelor de toamnă recomandate de Carmen Brumă, pe pagina de Facebook.

Salată de sfeclă, dovleac și struguri

Vedeta propune o delicioasă salată anti-astenie de toamnă: ficat la cuptor, salată verde, struguri, semințe de dovleac, zeamă de lămâie, ulei de măsline (merge și sfeclă roșie coaptă).

În ceea ce privește sfecla, Carmen Brumă a spus că poate fi consumată atât crudă, cât și coaptă. Dovleacul te ajută să îți potolești pofta de dulce.

Cât despre struguri, Carmen Brumă s-a referit la cei de sezon, care se coc acum și care pot fi mâncați cu coajă. Aceasta din urmă este extrem de importantă deoarece conține o cantitate mare de resveratrol.

Dovleacul o sursă foarte bună de B-uri și betacaroten

„Top trei alimente pe care trebuie să le consumăm toamna: sfecla – crudă sau coaptă, cu efecte remineralizante, cu efecte foarte bune în combaterea asteniei, cu efecte în susținerea ficatului.

De asemenea, dovleacul o sursă foarte bună de B-uri și betacaroten. Dovleacul te ajută să îți potolești pofta de dulce. Pe locul trei se află strugurii, tot în ideea că au foarte mulți antioxidianți.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel