luni, martie 27, 2023

De ce te îngrași când ții post. Carmen Brumă, specialist în nutriție, a dezvăluit cinci motive care duc la îngrășare în perioada în care ținem post.

1. Prima greșeală a multor persoane care constată că s-au îngrășat în post este excesul de carbohidrați simpli provenind din dulciuri, produse de patiserie de post, fructe confiate etc.

2. Cantitatea mare de grăsimi. Uleiurile vegetale sunt folosite de multe ori în post în cantități mult prea mari. O lingură de ulei are aproximativ 100 cal., dacă îl pui cu sticla peste o salată sau alt preparat, faci 2 rotocoale cu sticla și ai lejer 3 linguri, adică 300 cal. doar din ulei. Ideal este să folosești spray-ul pentru ulei pentru a diminua cantitatea de ulei din mâncare.

Te-ar mai interesa: Rugăciune către Sfânta Muceniţă Matrona din Tesalo...

3. Folosirea în exces a produselor ultraprocesate de post gen șnițele de post, hamburger de post, chiftele de post etc. Acestea conțin cantități mari de grăsimi și de multe ori și zahăr.


Carmen Brumă: Acest obicei duce automat la un exces caloric

4. Postul negru ținut până la apusul soarelui urmat de o masă mult prea bogată în calorii. Dacă nu mănânci toată ziua iar seara compensezi cu o masă care numără peste 2500 calorii, e foarte posibil să te îngrași.

5. Ronțăiala continuă duce la îngrășare chiar dacă tu nu mănânci mult la mesele principale. Multe persoane nu au aceeași senzație de sațietate în post, de multe ori din cauza alegerilor alimentare nepotrivite, și simt nevoia să ronțăie tot timpul ceva. Acest obicei duce automat la un exces caloric mai ales dacă ronțăielile provin din produse de post „la punguță” gen covrigei, cornulețe, fructe confiate, nuci, semințe”, transmite Carmen Brumă, conform Click.

Te-ar mai interesa: Tratament revoluționar pentru pacienții cu cancer ...

Aliment care te ajută când ești răcit

Carmen Brumă a vorbit recent despre un aliment banal care te ajută enorm atunci când ești răcit sau ai gripă.

„Un aliment care te ajută când ești răcit sau ai gripă să te simți mult mai bine este banala supă de pui. De ce? Pentru că ea conține un aminoacid care se numește cisteină și care contribuie la decongestionarea căilor respiratorii, adică te ajută să scapi de senzația aia nesuferită de nas înfundat. Dacă adaugi și niște pătrunjel pentru un aport de vitamina C este senzațional”, a spus Carmen Brumă.

Te-ar mai interesa: Băutura minune! Ce efect incredibil are ceaiul din...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private