Sari la conținut

Carmen Brumă: 5 sfaturi ca să nu te îngrași în post

Carmen Brumă, despre ateroscreloza
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei
Carmen Bruma te ajută cum să previi ateroscleroza

Postul Paștelui este cel mai lung post din an pentru creștinii ortodocși. Durează 40 de zile și reprezintă o provocare, atât pentru cei care se confruntă cu kilogramele în plus cât și pentru restul persoanelor care decid să ia o pauză alimentară.

Postul reprezintă excluderea alimentelor “de dulce”, adică carne, ouă, lapte, brânză și a derivatelor acestora.

În acest post regăsim doar câteva zile de dezlegare la peste, așa că este mai greu să mâncăm sănătos și de dietă, pentru că unele alimente de post pot fi extrem de calorice.

Carmen Brumă vine în ajutorul celor care țin post cu câteva sfaturi legate de alimentele pe care trebuie să le consume în această perioada, astfel încât greutatea să nu aibă de suferit.

Carmen Brumă: 5 sfaturi ca să nu te îngrași în post

„1. Evita excesul de alimente foarte procesate, gen șnițel de post, hamburger de post, mezeluri de post, maioneza de post, care conțin cantitati mari de carbohidrati simpli
2. Manancă suficiente proteine vegetale din surse diferite astfel incat sa ai toti aminoacizii esentiali!
3. Nu exagera cu dulciurile vegane care au creme/blaturi din nuci/caju/alune. E posibil să aibă mai multe calorii decat cele conventionale
4. Pentru o mai buna absorbtie a fierului din sursele vegetale adaugati o sursa de vitamina C (lamaie, suc de lamaie, patrunjel )
5. Fă antrenamente scurte si intense care-ti accelereaza metabolismul si stimuleaza masa musculara!”, a explicat Carmen Bruma într-o postare pe rețelele sociale. 
“În perioadele de post în mod evident renunțând la tot ce înseamnă carne, lactate, ouă, încercăm să găsim înlocuitori pentru acestea. Cele mai cunoscute alimente pe care oamenii le consumă în perioada postului sunt cartofii, fasolea, conserve, multă pâine și paște făinoase, dulciuri de post, etc, ceea ce poate atrage după sine acumularea unui număr mare de kilograme. Faptul că renunțăm la câteva grupe de alimente, nu trebuie să ne sperie și să ne facă să consumăm în exces variantele lor “de post”, pentru că atunci postul ne va face mai mult rău decât bine“, susține și medicul Șerban Damian.
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: