Sari la conținut

Carmen Brumă: Trei alimente care te ajută să previi ateroscleroza

Carmen Brumă
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei
Caremen Brumă, sfaturi alimentare pentru eliminarea pietrelor la rinichi

4 milioane de europeni mor in fiecare an din cauza unei boli cardiovasculare, iar ateroscleroza este principala afectiune care duce la producerea unui infarct miocardic sau a unui accident vascular, trasmit medicii cardiologi de la Spitalul Clinic CF Timisoara, într-un comunicat.

Se spune ca ateroscleroza este o boala a batranetii. Din pacate, din ce in ce mai multe persoane de varsta activa, de pana in 50 de ani, dezvolta o asemenea afectiune. Iar una dintre cauzele care contribuie la scaderea varstei de debut este alimentatia nesanatoasa, bogata in grasimi si carbohidrati, care duce la obezitate. Iar, de cele mai multe ori, obezitatea este legata de sedentarism. Astfel, se creeaza premiza formarii si depunerii unor depozite de grasime, denumite ateroame in literatura de specialitate, pe peretele interior al arterelor, ingustandu-le. In timp, depozitele cresc pana ajung sa blocheze complet vasul de sange. Hipertensiunea arteriala si fumatul sunt alti doi factori care contribuie la dezvoltarea aterosclerozei”, spune conf. dr. Stela Iurciuc,  medic cardiolog primar – manager Spitalul Clinic CF Timisoara, potrivit comunicatului.

În acest context, Carmen Brumă, cea care promovează un stil de viață sănătos,  a oferit sfaturi utile care te ajută să previi ateroscleroza.

boli vasculare
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ateroscleroza. Uite ce alimente te ajută să previ boala care ucide milioane de oameni

1. Peștele gras, somon, somn, macron, hering pentru conținutul de Omega 3 care scade LDL colesterol și, de asemenea, relaxează arterele;

2. Ficatul și produsele lactate fermentate: sana, iaurt, chefir pentru conținutul de K2, o vitamină care ajută la asimilarea completă a calciului în oase și previne calcifierea arterelor;

3. Legumele cu boabe: fasole, mazăre, linte, năut pentru conținutul de vitamina B care scade homocisteina, un factor de risc pentru bolile cardiovasculare și, de asemenea, conțin un tip de bioflavonoide care fluidifică sângele.

De asemenea, Carmen Brumă a ținut să precizeze că pe lânga aceste alimente, echilibrul este cheia împreună cu o greutate corporală sănatoasă și mișcare făcută zilnic.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel