Sari la conținut

Carnea pe care nu trebuie să o consumi după 44 de ani. Profesorul Vlad Ciurea: Este toxică și pentru creier, și pentru ficat, pentru tot organismul

neurochirurgie
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Băutura care curăță creierul

Profesorul Vlad Ciurea a dezvăluit la un moment dat care este tipul de carne pe care nu ar trebui să îl consumăm după vârsta de 44 de ani. Este toxică pentru tot organismul!

„Cârnatul trebuie scos. Cârnatul gras. Și mititeii. Îmi pare rău, eu sunt foarte mare amator de mititei, dar până la vârsta de 44 de ani. Apoi, doar cu măsură, de poftă. Nimeni nu spune că de poftă nu avem voie. (…)

Unde se duce toată cărnăria aia? Vă dați seama? În burtă! Și din burtă unde se duce? Este îngrozitor! Carnea roșie, tare, este toxică și pentru creier, și pentru ficat, pentru tot organismul. Nu poți să digeri totul”, a explicat medicul Vlad Ciurea, în podcastul lui Cătălin Măruță.

Profesorul Vlad Ciurea: Recomand tuturor să facă ASTA

Secretul Anei Aslan, „femeia care a învins bătrânețea”! Prof. Dr. Vlad Ciurea, neurolog, a vorbit despre o metodă extrordinară de a preveni teribila boala Alzheimer.

Citeste si:

Prof. Dr. Vlad Ciurea a transmis prin intermediul unui mesaj apărut pe pagina sa de socializare că recomandă tuturor să scrie cât mai mult de mână.

”Recomand tuturor să scrie cât mai mult de mână. Din păcate, tot mai mulți folosesc astăzi computerul, pentru că este mai rapid. Dar caligrafia este foarte importantă. Pentru că mii și mii de celule nervoase lucrează la acțiunea de scriere. Practic, participă tot creierul: emisfera dreaptă este cea artistică, a creativității, iar cea stângă a execuției. Când scriem, punem pe hârtie un gând, apoi îl formulăm cât mai succint. Este extraordinar cum tot creierul lucrează: mișcăm mâna, folosim ochii, degetele, ne concentrăm. Ca o locomotivă care se pune în mișcare. Este un proces complicat, care duce la dezvoltarea creierului.

Vlad Ciurea: O bună metodă de a preveni teribila boală Alzheimer

Scrisul este parte a terapiei de recuperare pentru pacienții care au suferit accident vascular cerebral sau traumatism cranio cerebral. Pentru că scrisul creează legături, sinapse, iar celulele se activează. Și mai e ceva: scriind, îți vin idei, rezolvi probleme, te organizezi. Este o bună metodă de a preveni teribila boală Alzheimer.

Secretul Anei Aslan, „femeia care a învins bătrânețea”!

Puțini știu, de exemplu, că doamna doctor Ana Aslan, supranumită „femeia care a învins bătrânețea”, a scris și a primit 130.000 de scrisori de-a lungul timpului. În peste o sută de țări. Coresponda fie cu pacienți, fie cu colegi medici. Extraordinar! Cititul, de asemenea, este obligatoriu. Vă mărturisesc că profesorul meu, Constantin Arseni, ne spunea mereu să citim, să citim. Și o făcea în stilul lui: „Dacă un doctor nu pune mâna pe o carte timp de câteva luni, poate să se ducă cioban la oi!” Sănătate!”, a fost mesajul lui Vlad Ciurea de pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.