Sari la conținut

Carnea procesată ne omoară de tineri. CARE ESTE cantitatea MORTALĂ și în ce condiții sunt periculoase tocăturile?

Cârnații, șunca, parizerul, baconul și alte tipuri de carne procesată cresc riscul oamenilor de a muri de tineri, arată un studiu făcut pe 500.000 de oameni din Europa. Dieta bogată în mâncăruri procesate crește riscul de cancer, boli de inimă dar și de deces prematur, atenționează experții, citați de publicația BMC Medicine. „Sarea și chimicalele folosite pentru a conserva carnea pot afecta grav sănătatea”, au explicat oamenii de știință, care au urmărit locuitori din zece țări
europene și le-au analizat obiceiurile alimentare pentru un interval de 13 ani.

Cei care au consumat zilnic 160 de grame de carne procesată (echivalentul a doi cârnați și o bucată de bacon) au avut o probabilitate de 44% de a muri față de cei care au consumat doar 20 de grame.

În total, din cei 500.000 de oameni urmăriți au murit de cancer aproape 10.000 iar alți 5.500 de boli de inimă.

Ce intră de fapt în categoria carne procesată?

Orice tip de carne care a fost conservată prin afumare, folosirea de sare și adăugarea de conservanți. Pe listă se regăsesc alimente precum: șuncă, pastramă, salam, parizer, hot dog, cârnați. Hamurgerii și carnea tocată intră în categoria carne procesată dacă a fost conservată cu sare și aditivi chimici.

CITIŢI ŞI:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel