miercuri, mai 31, 2023

Dezvoltarea cancerului, indiferent de tip, este asociat cu stilul de viață adoptat, mai ales alimentația. Factorii care provoacă această afecțiuni sunt externi, în mare măsură, ceea ce îi face influențabili.

Totuși, anumite persoane consideră că unele alimente pot predispune mai repede la a dezvolta cancer. Spre exemplu, cancerul colorectal pare a fi influențat de consumul de carne roșie și carne procesată, însă este acest lucru adevărat?

Te-ar mai interesa: Horoscop 31 mai 2023. Noi oportunităţi şi multe su...

Dr. Eliza Gangone, medic primar chirurgie generală, cu competențe în chirurgia oncologică, de la Spitalul Clinic SANADOR, susține că acest tip de cancer este întâlnit inclusiv la vegetarieni, care nu ar trebui să sufere de cancer colorectal în cazul în care dieta era cu adevărat un factor decisiv.

Și vegetarienii fac cancere ale sistemului digestiv

„Interesant e că deși până acum era incriminată carnea roșie – mai ales cea procesată – pentru apariția acestor cancere, de fapt și și vegetarienii fac astfel de cancere. Medicul arată că de fapt carnea este foarte valoroasă în dietă. „S-a observat că sunt cancere foarte agresive la persoane care practic țin diete care exclud carnea din alimentație, la vegetarieni sau vegani.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

Din carnea roșie se produc cele mai bune proteine, proteinele structurale, anticorpii, se pare că această carență din alimentație are un impact imun și reprezintă un anume factor de risc pentru apariția unor neoplazii”, dezvăluie Dr. Gangone, potrivit DC News.

Incidența a crescut în ultimii ani

Dr. Eliza Gangone adaugă, de asemenea, că incidența a crescut în ultimii ani, iar grupele de vârstă diagnosticate coboară tot mai mult.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

„În general, cancerul colorectal are o incidență maximă între 60 și 69 de ani, însă în ultimii 10-15 ani incidența s-a modificat pe grupe de vârstă, astfel încât noi constatăm în practica medicală – și în ultimele studii o arată – că frecvența a crescut și la categoria de vârstă 40-50 de ani. Iar cancerul gastric are o frecvență maximă la grupa de vârstă de 50-70 de ani”, a adăugat Dr. Eliza Gangone.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private