Sari la conținut

Casa Albă a făcut anunțul: președintele Statelor Unite este GRAV bolnav

Un videoclip în care președintele american Joe Biden afirmă într-un discurs că are cancer a creat miercuri alarma pe rețelele de socializare. Domnul Biden a vorbit în timpul unei vizite la o fostă fabrică de mină de cărbune din Somerset, Massachusetts, pentru a discuta despre noi ordine executive pentru combaterea schimbărilor climatice.

Deși remarca părea obișnuită, Casa Albă a clarificat rapid că președintele se referea la tratamentul pentru cancerul de piele pe care l-a luat înainte de a-și prelua funcția în ianuarie anul trecut.

Domnul Biden discuta despre daunele cauzate de emisiile de la rafinăriile de petrol când a făcut referire la casa din copilărie din Delaware și a spus:

„Trebuia să pui ștergătoarele de parbriz pentru a îndepărta literalmente pata de ulei de pe geam. De aceea eu și atât de mulți alți oameni cu care am crescut avem cancer”, a declarat preşedintele american Joe Biden, în timpul unui discurs pe tema încălzirii globale.

De îndată ce clipul a apărut pe Twitter, mulți utilizatori au vrut să știe dacă comentariul a fost o altă gafă sau o confirmare.

„Joe Biden tocmai a spus că are cancer, așa că lucrurile merg foarte bine astăzi”, a comentat un utilizator. „Joe Biden are cancer sau demență?” a postat pe Twitter un alt utilizator.

Casa Albă a clarificat miercuri afirmația aparentă a președintelui american Joe Biden că are cancer, spunând că se referă la un diagnostic de cancer de piele pe care l-a primit înainte de a deveni președinte, care a fost remediat.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, a declarat că președintele se referea la cancerele de piele non-melanomice care au fost îndepărtate înainte de a-și prelua mandatul.

Un rezumat al stării de sănătate a președintelui publicat în noiembrie spunea că Biden a avut „mai multe tipuri de cancer de piele localizate, non-melanomic eliminate” înainte de președinția sa, adăugând că nu există „zone suspecte pentru cancer de piele în acest moment”. Nu au fost necesare biopsii, a adăugat acesta.

„La asta se referea președintele”, a spus Bates pe Twitter.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: