Sari la conținut

Casa de Pensii: 100.000.000 de lei pentru pensionari. Românii care beneficiază de ei

pensie
Sursă foto: Playtech
bilet de trimitere pentru pensionari

Casa Națională de Pensii a hotărât să suplimenteze bugetul destinat biletelor pentru tratament. Pentru ca pensionarii din România să beneficieze de tratament specializat au fost alocați cu 100 de milioane de lei în plus față de anul precedent.

Pensionarii pot achiziționa bilete de tratament în multe stațiuni din România. În acest scop, aceștia trebuie să se adreseze telefonic sau personal la Casa de Pensii.

Trebuie menționat că durata unui sejur este de aproximativ 16 zile și costă cel puțin 2.000 de lei. De regulă, cazarea cuprinde mai mult de 10 zile de tratament și cel puțin o masă.

Newsweek scrie că sejurul de tratament se derulează din februarie până în decembrie.

La rândul său, directorul Casei de Pensii, Daniel Baciu, a comunicat că bugetul pentru biletele de tratament a fost majorat cu 100 de milioane de lei.

Anul acesta, pensionarii își pot lua bilete de tratament pentru 37 de destinații și se pot caza în aproape 100 de hoteluri de 2 și 3 stele.

Condițiile oferite sunt extrem de avantajoase pentru pensionari, întrucât prețul cazării pe noapte și al tratamentului este mai mic decât dacă aceștia ar fi accesat biletele pe piața liberă.

Vestea este una foarte bună, cu atât mai mult cu cât ne apropiem de sezonul estival și este o opțiune bună pentru pensionari pentru a-și putea petrece vacanța. Autoritățile au comunicat că există încă multă concurență pentru aceste bilete, indiferent că vorbim de stațiunile de pe litoral sau de cele montane.

Casa de Pensii: 100 de milioane de lei pentru pensionari. Cine beneficiază de ei. Ce condiții?

„Avem o cerere foarte mare din partea pensionarilor, drept pentru care anul acesta am suplimentat banii pentru această destinație cu biletele de tratament.

Avem încă 100 de milioane în plus față de bugetul anului trecut, astfel încât așteptăm pensionarii și nu numai, și asigurații sistemului public de pensii, să meargă în stațiunile unde Casa Națională de Pensii a încheiat contracte privind acest serviciu cu biletele de tratament.

Avem mult mai multe bilete decât anul trecut, astfel încât îi așteptăm pe toți să vină să meargă în stațiuni, mai ales pe acei pensionari care suferă de anumite afecțiuni prevăzute foarte clar de medicul de familie, prin acel bilet de trimitere pe care trebuie să-l prezinte la ghișeul Casei Teritoriale de Pensii”, a mai anunţat şeful Casei de Pensii, într-o intervenție la Antena3.

Există o serie de pensionari care pot primi bilet gratuit. Este vorba de 9 categorii de pensionari. Toate detaliile sunt AICI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel