Sari la conținut

Casa de Pensii: data exactă la care vor intra pensiile pe luna iunie

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Casa de Pensii confirmă că pensiile pentru luna iunie sunt virate către bănci pentru a fi alimentate pe card. „Banii sunt deja la bănci”. Anunțul este așteptat de milioane de pensionari care urmează să primească pensia pe card, la o lună și două săptămâni de la ultima plată.

Când intră pensiile pe card în luna iunie

Vești bune pentru 2,5 milioane de pensionari. Casele naționale de pensii au început să notifice când vor fi creditate fondurile pe cardurile lor în această lună.

Restul de 2,5 milioane de pensionari și-au primit deja fondurile de pensie de la poștaș între 2 și 10 iunie.

Au trecut 40 de zile de când pensionarii și-au primit ultima dată pensiile prin card, ca urmare a deciziei guvernului de a furniza fondurile în avans în perioada Paștelui.

În luna mai, pensiile au fost plătite începând cu data de 29 aprilie pentru cei care au primit fondurile prin poștă, iar pe 2 și 3 mai pentru cei cu card.

Jumătate dintre pensionari, mai exact 2,5 milioane de persoane, primesc fondurile prin intermediul cardurilor, în timp ce restul de 2,5 milioane își ridică fondurile de la poștași.

pensie de la 1 septembrie
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

„Banii sunt deja la banci”

„Informăm pensionarii care își încasează drepturile de pensie prin cont bancar, că marți 11 iunie 2024, Casa Județeană de Pensii Bihor a virat drepturile bănești (pensii și/sau alte drepturi acordate în baza unor legi cu caracter special), către instituțiile bancare, prin intermediul Trezoreriei Bihor.

În aceste condiții, în cursul zilei de miercuri, 12 iunie vor fi alimentate, de către bănci, conturile individuale ale beneficiarilor”, au anunțat reprezentanții instituției.

Când vor fi primite deciziile cu pensia recalculată?

Dorim să vă reamintim că, în aceste zile, Casele de Pensii recalculează 5.000.000 de pensii.

Aproximativ 3.000.000 de pensii vor crește, în timp ce restul vor rămâne la valoarea actuală. Chiar dacă, pe baza recalculării, unele pensii ar putea părea că ar trebui să fie mai mici, legea pensiilor prevede că nicio pensie nu va scădea.

Ministrul Muncii, împreună cu șeful Casei de Pensii, au asigurat că cel mai important factor la recalculare este numărul semnificativ de ani lucrați.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel