marți, decembrie 6, 2022

Tusea ta nu este singurul semn care ar putea dezvălui că cancerul a pus stăpânire pe plămânii tăi.

Simptomele cancerului sunt adesea vagi și subtile, ceea ce face ca afecțiunea să fie greu de identificat. Din fericire, a ști ce să cauți ar putea fi primul pas către detectarea promptă. Deși cancerul pulmonar vizează organele în formă de piramidă din piept, simptomele „cheie” pot apărea și în stomac, potrivit unui expert.

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu, mesaj incendiar pentru ministrul Săn...

În timp ce o tuse încăpățânată este un semn de avertizare infam al cancerului pulmonar, alte părți ale corpului tău ar putea da vestea despre această afecțiune înfricoșătoare.

Potrivit avocatului pentru neglijență medicală Kim Jackson, de la Patient Claim Line, semnul de alarmă este cașexia.

Cașexia, sau pierderea în greutate, este rezultatul faptului că organismul nu absoarbe toate grăsimile, proteinele și carbohidrații din alimentele pe care le consumați.

Persoanele cu cancer pulmonar descoperă adesea că slăbesc neintenționat, chiar dacă țin  dieta normală.

Un alt motiv pentru care te-ai putea trezi cu câteva kilograme mai puțin se rezumă la arderea caloriilor mai repede decât în mod normal, potrivit Cancer Research UK.

Te-ar mai interesa: Secretul longevității celei mai frumoase bunicuțe ...

Organizația de sănătate afirmă: „Oamenii de știință cred că cancerul eliberează substanțe chimice în sânge. Substanțele chimice contribuie la pierderea de grăsime și mușchi.”

În plus, cașexia este considerată destul de răspândită, semnul afectând aproximativ 60 la sută dintre pacienți.

„Aproximativ 60 din 100 de persoane cu cancer pulmonar au o pierdere a poftei de mâncare și o pierdere semnificativă în greutate în momentul diagnosticării lor”, adaugă Cancer Research UK.

Te-ar mai interesa: Cum să supraviețuiești unui infarct dacă ești sing...

Pe lângă pierderea în greutate, doamna Jackson a detaliat și alte semnale de alarmă care ar putea indica cancerul pulmonar.

Ea a spus: „Simptomele de alarmă includ o tuse persistentă care se poate deteriora, tuse cu sânge și dureri în piept care se agravează cu respirația profundă, tusea sau râsul.

Pierderea poftei de mâncare, pierderea în greutate care nu poate fi explicată și oboseala sunt, de asemenea, semne cheie ale cancerului pulmonar.

Te-ar mai interesa: Câtă pâine e indicată pe zi? Nutriționist: ”Mental...

Atenție la răgușeală, dispneea, un nou debut de respirație șuierătoare și infecții precum bronșita și pneumonia care sunt persistente.”

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private