Din cuprinsul articolului
Castanele comestibile. Un dar sănătos al toamnei: Protejează sănătatea inimii și îmbunătățesc funcțiile cerebrale. În multe țări, castanele comestibile sunt considerate o adevărată delicatesă. Dar aceste fructe, consumate pe scară largă, sunt extrem de sănătoase pentru organism.
De la îmbunătățirea digestiei până la întărirea oaselor! Există motive întemeiate să iubești castanele coapte.
Beneficiile consumului de castane comestibile sunt de mai multe feluri, însă iată care sunt cele mai importante:
Îmbunătățesc digestia: Studiile efectuate până în prezent au confirmat faptul că aceste fructe ajută procesul de digestie. Extractul de castane are un efect benefic asupra probioticelor din tractul intestinal. Mai mult decât atât, acestea sunt și bogate în fibre, care facilitează tranzitul intestinal, tratând atât constipația cât și diareea.
Sprijină sistemul imunitar: Castanele au un conținut ridicat de vitamina C, care face din acestea un aliat de preț pentru sistemul imunitar.
Au un puternic efect antioxidant: Castanele sunt bogate în antioxidanți, care neutralizează efectul radicalilor liberi, ajutând astfel la prevenirea unei serii de afecțiuni printre care și cancerul, dar încetinind și procesul de îmbătrânire.
Îmbunătățesc funcțiile cerebrale: Fiind bogate în vitamine din complexul B (tiamină, riboflavină și acid folic), castanele mențin creierul sănătos și îl protejează de afecțiunile care apar odată cu procesul natural de îmbătrânire, potrivit doc.ro.
Protejează sănătatea inimii:Tot datorită conținutului de antioxidanți care au un efect antiinflamator, castanele protejează și sănătatea inimii. Unele cercetări recente sugerează că o dietă cu castane comestibile poate fi benefică prin reducerea colesterolului total din sânge. Mai mult decât atât, aceste fructe conțin și potasiu, care scade tensiunea arterială și riscurile asociate hipertensiunii. Dacă suferi deja de afecțiuni cardiovasculare, includerea castanelor în dieta ta ar putea fi de folos în reducerea riscurilor.
Castanele conțin cupru din belșug, iar acesta joacă un rol important în procesul de absorbție a fierului, care la rândul sau este esențial pentru creșterea oaselor, dar și pentru sănătatea acestora. Magneziul, care se află în cantități destul de mari în castane, crește densitatea osoasă. Consumul de castane este în special recomandat persoanelor care au risc crescut de osteoporoză, dar și celor care suferă deja de această afecțiune.
Într-un studiu din 2016, participanții mai în vârstă au primit suplimente de acid folic timp de un an, ceea ce a condus la îmbunătățirea performanței cognitive, precum și la niveluri mai scăzute ale anumitor markeri inflamatori
Un alt studiu din Nutrition Journal a constatat că aportul crescut de vitamina B a avut un efect pozitiv asupra funcției cognitive la participanții mai în vârstă cu deficiențe cognitive ușoare și boala Alzheimer.
HOROSCOP de weekend. Noiembrie începe în forță, cu evenimente astrologice care ne încurajează să explorăm…
Medicii ne amintesc despre importanța unui aliment pe care ar trebui s- îl includem zilnic…
Ai probleme cu somnul? Dacă nu poți dormi noaptea, există trei ”somnifere” naturale recomandate de…
Știi ce înseamnă o sarcină la o fată sub 15 ani? Organizaţia "Salvaţi Copiii" atrage…
Botoxul a fost folosit de ani de zile pentru a netezi și pentru a ajuta…
Dispozitivul pe care trebuie să-l ai pe mașină. Dacă până acum nu erau recomandate de Poliția…