miercuri, septembrie 28, 2022

Cât de benefică este terapia cu apă. Iată câte tratează și ce importantă este pentru sănătatea organismului. Care este secretul acestei terapii și cum se face.

Apa are o valoare terapeutică incredibilă, terapia cu apă având efecte miraculoase pentru multe afecțiuni. Este vorba, mai exact, despre apa caldă, folosită ca terapie în medicina chineză, japoneză și nu numai de mii de ani. În general, această terapie este foarte apreciată în Asia de Sud-Est.

Te-ar mai interesa: Cine este cea mai tânără regină din lume: A studia...

De ce? Ei bine, apa este elementul cel mai receptiv și prin urmare acționează ca un receptor pentru energie. De asemenea, are un număr de proprietăți termodinamice distincte.

Iar apa caldă stochează o cantitate uriașă de energie termica care transferă putere către organismele cu care vine în contact. Impactul apei asupra organismului și funcțiile sale sunt puternice și directe, notează Healthline.

Terapia cu apa caldă

Hidroterapia cu apă caldă este benefică, deoarece printr-un răspuns reflexiv la căldură, corpul creează schimbări care ajută la menținerea corpului rece, inclusiv dilatarea vaselor de sânge pentru a crește fluxul de sânge.

Te-ar mai interesa: A apărut toată filmarea cu bătaia dintre Anamaria ...

Astfel fluxul sanguin se deplasează la nivelul extremităților și suprafața pielii și se realizează deschiderea porilor, stimularea glandelor sudoripare și relaxarea mușchilor.

Efectele apei fierbinți

O baie scurtă va provoca organele sistemului endocrin să devină mai puțin active, în special glanda suprarenală, și poate duce la scăderea tensiunii arteriale. Aceasta produce o stare de relaxare și ajută la calmarea sistemului nervos.

Te-ar mai interesa: Cum menții sănătatea oaselor și a dinților: Îți ia...

Cel mai adesea, băile calde sunt folosite pentru relaxare, pentru activarea fluxului de sânge, de ajutor în procesul de vindecare, pentru a tonifica organismul, a stimula sistemul imunitar, a atenua leziunile musculare, articulare sau de țesut conjuctiv.

În general, o baie caldă poate atenua durerile de cap, dar ajută și la îmbunătățirea somnului. Mai mult decât atât, o baie în apă caldă te poate elibera de stres.

Te-ar mai interesa: Și tu speli carnea înainte de a o găti? Iată de ce...

– Prin creșterea fluxului de sânge în organism, o baie fierbinte ajută circulația celulelor albe din sânge, care permite sistemului imunitar să lucreze mai rapid și mai eficient.

O baie fierbinte crește producția de endorfine sau calmante ale corpului, care sunt asociate cu euforie si fericire. Endorfinele stimulează sistemul imunitar, reduc durerea și ajută țesuturile să se vindece mai repede.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Acesta este cel mai important fact...

Hidromasajul

– Un hidromasaj, înainte de culcare poate facilita tranziția în somn profund, mai confortabil. Senzația profundă de relaxare din timpul petrecut într-o cadă cu hidromasaj ajută la eliberarea tensiunii și induce un somn odihnitor.

– În cazul în care ați suferit un accident sau ați avut o intervenție chirurgicală recentă, timpul de recuperare poate fi îmbunătățit într-o cadă cu hidromasaj.

Plutirea și utilizarea flotabilității pentru a practica exerciții de mobilitate, impreună cu întinderea zonei afectate va permite pielii și mușchilor să se refacă și să se relaxeze. Profesioniștii din domeniul medical sugerează caldura pentru a crește circulația și ajuta vindecarea.

O baie caldă într-o cadă cu hidromasaj, în special cele echipate cu jeturi calmante, ajută la creșterea circulației sângelui, astfel poate furniza substanțe nutritive pentru a ajuta ca celulele și țesuturile să se regenereze.

– Sesiuni regulate de băi fierbinți păstrează articulațiile în mișcare, se restabilește și se păstrează puterea și flexibilitatea acestora și de asemenea le protejează.

– De asemenea, o baie în cada cu hidromasaj reduce durerea în gât pentru sportivi sau cei răniți în accidente. Cei cu dureri cronice de fibromialgie și sindromul oboselii cronice sunt, de asemenea.

Migrenele, tendinita, durerile de spate și de gât, toate pot amelioate prin realizarea regulată a unei băi cu apă fierbinte.

– Mai mult, inhalarea vaporilor de apă caldă (abur) are un efect pozitiv asupra plămânilor și poate ajuta infecții respiratorii clare. Aerul umed, cald provoacă dilatarea căilor respiratorii și crește capacitatea de a elimina flegma și mucusul.

În general inhalarea de vapori poate ajuta la o respirație mai ușoară.

Ajută digestia 

Dar apa caldă nu este benefică doar extern, ci și intern. De exemplu, o ceașcă cu apă caldă băută dimineața pe stomacul gol, poate ajuta la curățarea organismului. Apa și alte lichide ajută la descompunerea alimentelor în stomac și să păstreze sistemul digestiv pe drumul cel bun.

Diuretic natural

Apa potabilă foarte caldă luată dimineața pe stomacul gol poate ajuta la imbunătățirea tranzitului intestinal și ajută în constipație.

Totodată, stimularea intestinelor cu ajutorul apei calde, va ajuta corpul sa revină înapoi la funcționarea normală.

Ameliorează durerea

Apa caldă este considerată a fi cel mai puternic remediu al naturii. Astfel, apa caldă poate ajuta la atenuarea durerii de cap provenite în timpul menstruației.

Căldura de la apa caldă este cunoscută de a avea un efect calmant și liniștitor pt mușchii abdominali, care pot oferi un ajutor instant pentru crampe și spasme musculare.

Ajută și la slăbit

În cazul în care țineți dietă, trebuie să știți că un pahar de apă caldă băut dimineata poate ajuta la pierderea în greutate. Apa caldă crește temperatura corpului, care, prin urmare crește rata metabolică.

O creștere a ratei metabolice permite organismului să ardă mai multe calorii. Acesta vă poate ajuta, de asemenea, tractul gastro-intestinal și rinichii să functioneze mai bine.

Îmbunătățește circulația sângelui

Este bine de știut că depozitele de grăsime din organism sunt eliminate, împreună cu acumularea depozitelor în sistemul nervos, atunci când se bea un pahar de apă caldă.

Care este explicația: Ei bine, apa fierbinte este absorbită în sistemul circulator și călătorește de-a lungul intregului organism, eliminând circulația proastă a sângelui.

Căldura suplimentară ajută la deschiderea diferitelor canale de circulație, la dizolvarea impurităților acumulate și spălarea lor din organism, notează suntsanatos.ro.

Elixir al tinereții 

Prezența toxinelor din organism poate duce la îmbătrânirea rapidă, dar apa caldă poate ajuta la curățarea organismului de aceste toxine, în timp ce repară celulele pielii pentru a le crește elasticitatea.

Așadar, iată că apa caldă poate fi și un adevărat elixir al tinereții și, în plus, oferă incredibile beneficii pentru sănătea corpului și a psihicului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private