Sari la conținut

Cât de dăunătoare este şaorma?

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Românii stau foarte prost la capitolul alimentaţie sănătoasă, mărturie fiind statisticile care arată că jumătate din populaţia ţării suferă de un grad de obezitate.

„Din experienţă şi din statistici, românii nu au avut parte de o educaţie corespunzatoare în acest sens. Nu mâncăm sănătos ca şi populaţie luată per ansamblu, însă am observat că tot mai mulţi încearcă să remedieze acest aspect”, a mai spus consultantul în nutriţie Bogdan Guinea.

La întrebarea dacă şaorma este într-adevăr dăunătoare sau doar cartofii prăjiţi, medicul a ţinut să avertizeze că şaorma şi cartofii prăjiti „sunt reţeta ideală pentru a ajunge în cele din urmă pe mâinile cardiologului, cel puţin”.

Medicul a explicat în detaliu cum ne distrug sănătatea astfel de alimente. „Combinaţia de alimente din şaorma este dăunătoare deoarece creşte evident şi repede valoarea colesterolului rău în organism, la fel şi cartofii prăjiţi care, pe lângă alimentul în sine, sunt ca un burete pentru ulei. Toate acestea nu numai că ne îngraşă, însă, ne depun aceeaşi grăsime şi la nivelul arterelor, de fapt aici este pericolul. La un moment dat, o bucată din acea grăsime de pe artere se poate desprinde şi poate ajunge în inimă unde provoacă infarct (posibil letal) şi în creier, unde provoacă accident vascular-cerebral (paralizie)”.

 

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel