Sari la conținut

Cât de des ar trebui să-mi spăl părul? Cele patru reguli ale spălării părului

Majoritatea oamenilor își spală părul la fiecare două sau trei zile… dar unii experți spun că numărul exact pe săptămână de a vă spăla părul depinde de o serie de factori. Iată cele patru reguli de spălare a părului.

Toată lumea are un tip diferit de păr și piele, așa că părul unei persoane s-ar putea să devină gras mult mai repede decât al altcuiva. Cu toate acestea, spălarea prea des a părului poate duce la deshidratare, rupere și poate limita creșterea părului. Deci, care este numărul optim? Este bine să vă spălați părul o dată la două zile?  Abbas Kanani, un farmacist la Chemist Click dezvăluie tot ce trebuie să știți despre spălarea părului.

În general, femeile tind să-și spele părul mai rar decât bărbații, deoarece părul mai lung este mai mult o corvoadă de spălat decât părul scurt.

Potrivit farmacistului dl Kanani, cât de des ar trebui să vă spălați părul depinde într-adevăr de șamponul pe care îl utilizați, de tipul de păr pe care îl aveți și de cât de mult ulei produce scalpul.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare cât de tare este apa dvs., deoarece spălarea regulată a părului în apă dură poate duce la o mâncărime a scalpului.

Majoritatea oamenilor  spun că pot sta două-trei zile fără să-și spele părul… Dar este acesta lucrul corect de făcut? Iată cele patru reguli de spălare a părului.

Care este tipul tău de păr?

Femeile ar trebui să își spele părul la fiecare una sau două zile dacă au scalpul gras.

Persoanele cu păr subțire sau drept vor trebui, de asemenea, să-și spele părul zilnic sau o dată la două zile, deoarece aceste tipuri de păr nu au textură și uleiul este ușor acoperit pe firele de păr.

Spălarea părului la fiecare două-trei zile este în regulă, potrivit domnului Kanani.

Dacă aveți păr afro, ar trebui să vă spălați părul aproximativ o dată sau de două ori pe săptămână, deoarece acest tip de păr are nevoie de ulei pentru a menține părul moale, ondulat și pentru a preveni deteriorarea și uscarea.

Spălați de câte ori este nevoie

Bărbații, în special, au preocupări suplimentare atunci când vine vorba de spălarea părului, deoarece mulți oameni cred că spălarea excesivă a părului poate duce la căderea prematură a părului.

Totuși, domnul Kanani a spus: „Șamponarea frecventă a părului nu este probabil să contribuie la chelie.

De două până la patru ori pe săptămână este ceea ce este recomandat bărbaților, cu toate acestea, dacă utilizați produse pentru păr, acest lucru poate înfunda porii și poate reduce cantitatea de ulei produsă. Lipsa uleiului poate usca și deteriora părul.”

Dacă părul tău devine gras după o zi, spală-l. Dacă nu, vă puteți extinde zilele de spălare a părului mai mult.

Dacă aveți mătreață, găsiți echilibrul

Dacă suferiți frecvent de mătreață, cât de des vă spălați părul este un act de echilibru.

Domnul Kanani explică: „Spălarea frecventă este probabil să înrăutățească mătreața. Cu toate acestea, spălarea necorespunzătoare poate provoca mâncărimi ale scalpului, care pot agrava și mătreața.

Sfatul meu ar fi să folosești un șampon anti-mătreață medicamentos de două până la trei ori pe săptămână și să-ți clătești părul cu apă de două până la trei zile pe săptămână pentru a scăpa de fulgi.”

Dacă vrei să-ți crească părul, nu te panica

Părul tău crește în medie în jur de jumătate de inch pe lună și foarte puțin ce faci va schimba acest lucru.

Domnul Kanani a spus: „Frecvența cu care vă spălați părul este puțin probabil să aibă un impact asupra creșterii părului.

Singurul beneficiu suplimentar este căldura atrasă de cap, care poate ajuta la stimularea creșterii din foliculi, dar acest lucru se poate face fără duș.”

Totuși, șamponarea excesivă poate provoca deshidratare și poate duce la ruperea părului.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel