Categories: Stil de viaţă

Cât de des și la ce temperatură să speli prosoapele ca să omori virusurile și bacteriile

La ce temperatură să speli prosoapele. În momentul în care folosim prosopul de baie, acesta devine un mediu propice pentru existenţa unor organisme microscopice cum sunt bacteriile sau ciupercile.

Chiar dacă nu se pot observa cu ochiul liber, secreţii salivare şi anale, celule de piele moartă, dar şi germenii prezenţi în băile noastre se pot găsi în materialul din care sunt confecţionate prosoapele.

La ce temperatură să speli prosoapele

Acestea ar trebui spălate o dată pe săptămână la 90 de grade Celsius pentru a îndepărta stafilococul auriu, o bacterie care poate provoca infecţii dacă vine în contact cu o rană.

ALTE OBIECTE PURTĂTOARE DE BACTERII

Bureţii şi prosoapele de bucătărie. Cei mai mulţi bureţi de bucătărie conţin un număr mare de bacterii, printre care E.coli şi Salmonella. Evitaţi să folosiţi acelaşi burete şi pentru spălatul vaselor, şi pentru ştersul blaturilor şi al altor suprafeţe. Dezinfectaţi-le periodic şi clătiţile cu apă fierbinte ulterior. Prosoapele de bucătărie, de asemenea purtătoare de bacterii, trebuie spălate la 90 de grade Celsius.

Periile pentru curăţat toaleta. Când perii acestora încep să-şi schimbe forma nu mai curăţă la fel de bine vasul de toaletă. În plus, împrăştie bacterii. Ar trebui înlocuite o dată sau chiar de două ori pe an.
Periile de par Un singur fir de păr poate conţine până la 50.000 de germeni, iar peria reţine toate aceste particule. De asemenea, folosind peria altcuiva, puteţi lua impetigo – o infecţie de piele contagioasă. Peria de păr ar trebui spalată cu apă fierbinte şi săpun săptămânal şi schimbată o dată la patru ani sau mai des dacă se deteriorează şi zgârie scalpul.
Tocătoarele. Potrivit unui studiu publicat pe siteul webmd.com, un tocătoarele din lemn poate avea de 50 de ori mai multe bacterii decât un colac de toaletă şi asta deoarece oamenii curăţă mai des colacul, ştiind că poate purta germeni. Tocătorul trebuie frecat cu un dezinfectant şi clătit cu apă fierbinte. De asemenea, e indicat să aveţi un tocător pentru carne şi altul pentru legume şi fructe.

Recent Posts

De ce este greșit să ne urăm „Paște Fericit”? Un celebru filolog explică cum ar trebui să ne transmitem urări în aceste zile de sărbătoare

Sărbătorile pascale 2024 sunt un bun prilej pentru a transmite celor dragi, care nu sunt…

20 de minute ago

Cât timp este recomandat să păstrezi salata de boeuf în frigider? Marea greșeală a românilor care ajung să se confrunte cu intoxicație alimentară

Salata de boeuf este unul dintre principalele preparate care se găsește pe mesele românilor în…

40 de minute ago

Astăzi începe Săptămâna Luminată, moment în care se deschid Porție Raiului. Tradiții și superstiții în Săptămâna Luminată, pentru a avea noroc tot anul

Săptămâna Luminată este săptămâna care urmează Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Pentru creștinii ortodocși, Săptămâna…

o oră ago

HOROSCOP: Patru ZODII cu lipici la BANI în luna MAI 2024. Atrag NOROCUL ca un magnet!

Dacă vă întrebați ce rezervă viitorul imediat apropiat nativilor, astrele spun că patru zodii vor…

o oră ago

Cine NU ar trebui să consume brânză. Ce boli pot fi agravate

Deşi este consumază de multe persoane, brânza este o sursă de grăsimi saturate și colesterol…

2 ore ago

Primul SEMN al cancerului de sân NU este întotdeauna un nodul!

În timp ce multe femei se îngrijorează şi apelează la medicul de familie după ce…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic