Sari la conținut

Cât de eficiente sunt medicamentele homeopatice în tratarea cancerelor și cine le poate folosi?

Tratamentele homeopatice se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în rândul românilor.  Michele Boiron, farmacistă cu peste 40 de ani experiență în homeopatie și totodată fiica fondatorului companiei Laboratoarele Boiron a clarificat pentru Doctorul Zilei câteva lucruri despre homeopatie.

DZ: De la ce vârste pot fi folosite medicamentele homeopate? Există contraindicații?

MB: Principalul avantaj al homeopatiei este că poate fi folosită de la naștere până la moarte. Nu are efecte secundare și nu există riscul de supradoză. În cazul copiilor, medicamentele homepate trebuie dizolvate în apă.

În cazul cancerelor, se poate folosi homeopatia în paralel cu tratamentele clasice?

MB: Este chiar indicat să folosim homeoterapia în paralel cu chimioterapia sau radioterapia. Mulți pacienți au tendința să renunțe la tratamentele împotriva cancerului din cauza efectelor secundare. Însă cei care folosesc și homeopatia rezistă mai bine la chimioterapie.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel