Sari la conținut

Cât de gravă este starea de sănătate a lui Liviu Dragnea? „Are dureri mari musculare, amețeli, respirā destul de dificil”

Cât de gravă este starea de sănătate a lui Liviu Dragnea? „Are dureri mari musculare, amețeli, respirā destul de dificil”.

În urmă cu doar câteva zile, Codrin Ștefănescu anunța că fostul președinte PSD a fost internat la Penitenciarul Rahova la Spitalul Penitenciar Jilava, unde sunt trataţi deţinuţii infectaţi cu SARS-CoV-2. Acesta a revenit cu un mesaj despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea.

„Am vorbit cu Liviu Dragnea! I-au dat permisiunea sa-și sune familia, avocatul și un prieten. Mi-a spus ca s-a simțit extrem de rāu in ultimele douā zile. Are dureri mari musculare, amețeli, respirā destul de dificil. Primește medicamentația standard pentru covid. Medicii spitalui din penitenciar au stabilit cā incā nu necesitā oxigen sau internarea pe secția ATI! Deși vorbea cu eforturi vizibile, m-a asigurat cā luptā cu boala asta nenorocitā și cā va trece și prin aceastā cumplitā încercare. E puternic chiar și in situația in care se gāseste! Vā voi ține la curent permanent!”, a transmis Codrin Ștefănescu.

Cât de gravă este starea de sănătate a lui Liviu Dragnea?

Fostul secretar general al PSD afirmase anterior acestui mesaj că apropiații nu mai pot lua legătura cu Dragnea. De asemenea, Irina Tănase, logodnica lui Liviu Dragnea, a declarat joi, la Antena 3, că a sunat la Jilava după ce a aflat ultimele informații. Cu toate acestea, nimeni nu i-a dat niciun răspuns.

„Mi s-a spus că deși sunt persoana de contact în situații de urgență, nu-mi pot comunica starea decât dacă fac o adresă de înaintare către spital. Și nu îmi pot spune nici măcar dacă informațiile sunt adevărate sau nu. Până nu primesc această adresă”, a declarat Irina Tănase.

În urma declarațiilor făcute de Codrin Ștefănescu, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a transmis un comunicat prin care asigură că niciun pacient aflat la spitalul penitenciarului Jilava nu este în stare gravă și nu necesită îngrijiri medicale de terapie intensivă.

„Niciun pacient aflat în custodia Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava nu necesită îngrijiri medicale de terapie intensivă, unitatea penitenciar-spital asigurând conduita terapeutică specifică pentru forme uşoare şi medii de îmbolnăvire cu COVID19. În acelaşi registru, subliniem că starea de sănătate a tuturor pacienţilor confirmaţi pozitiv SARS-CoV-2 este stabilă şi nu au fost înregistrate modificări care să impună suport medical extern”, a transmis ANP.  

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel