luni, decembrie 6, 2021

Un medic specialist în tratarea bolilor infecţioase a explicat motivele pentru care pasagerii curselor aeriene nu trebuie să se teamă de zborul cu avionul, chiar şi în condiţiile în care la bord s-ar afla persoane care prezintă simptomele Ebola.

Medicul Suzanne Donovan este expertă în Ebola. Ea s-a întors de curând din Sierra Leone, dintr-un stagiu de o lună în timpul căruia a tratat victimele acestei boli.

Te-ar mai interesa: Vitamina responsabilă pentru combaterea anemiei! A...

“Asta e slujba mea. Sunt specializată în tratarea bolilor infecţioase”, susţine aceasta.  Donovan a explicat unui reporter CNN, la bordul unui Boeing 767, care sunt riscurile de contractare a Ebola pentru cei care călătoresc cu avionul.

Întrebată ce s-ar întâmpla dacă s-ar aşeza lângă cineva care prezintă simptomele bolii, Suzanne Donovan a declarat că înţelege preocupările călătorilor, însă Ebola se transmite numai prin contactul cu lichidele corporale ale celui infectat.

Riscul de a fi implicat într-un accident de maşină în drum spre aeroport este mai mare decât acela de contracta Ebola la bordul unui avion, a afirmat medicul după ce a fost întrebată ce se întâmplă după atingerea unui obiect pe care au ajuns lichidele corporale ale unei persoane infectate.

Te-ar mai interesa: Cea mai importantă tradiție de Sfântul Nicolae. Î...

Suzanne Donovan susţine că nu sunt motive de teamă pentru pasageri. În aeroporturile americane sunt verificate temperatura şi simptomele bolii, iar riscul de a intra în contact direct cu fluidele corporale ale unei persoane infectate este mic.

Chiar şi în cazul în care o persoană sănătoasă se aşează lângă una care prezintă simptomele evidente ale bolii, riscul de contaminare este foarte scăzut. Simpla spălare a mâinilor cu apă şi săpun este suficientă pentru a ucide virusul, susţine medicul.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci în caz de infarct înainte să vi...

Spre deosebire de gripă, Ebola nu se transmite pe calea aerului, aşa că riscul de a fi luată de la cineva care strănută sau tuşeşte este foarte mic.

Totuşi, la nivelul responsabililor ONU, există temerea că virusul ar putea suferi mutaţii şi deveni transmisibil pe calea aerului.

„Asta ar schimba total datele problemei”, susţine Suzanne Donovan. Ebola ar putea infecta mai mulţi oameni dacă s-ar răspândi la fel ca gripa. „Înţeleg aceste preocupări, şi e clar că orice virus care devine transmisibil pe calea aerului şi care are această rată a mortalităţii, poate genera îngrijorări”, susţine Donovan.

Te-ar mai interesa: Ce restricții vor fi de Sărbători. Rafila: ”Nu put...

Însă, de vreme ce virusul nu a suferit această mutaţie, pasagerii curselor aeriene nu au motive să renunţe la zborul cu avionul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri