luni, ianuarie 25, 2021
Ana Maria Nitu

Relațiile sunt frumoase la început, atunci când totul e roz, atracția este mare și hormonii își fac de cap, însă cât de mult trebuie să aștepți într-o relația pentru a trece la următorul nivel cu partenerul. Dacă faci sex prea devreme poate scurta relația, dacă aștepți prea mult pot să apară frustrări. Iată care este părerea specialiștilor

S-au făcut numeroase studii de caz pe această temă, iar părerile sunt împărțite.

Sandra Metts de la Universitatea din Illinios a vrut să vadă dacă există o legătură între conexiunea emoțională și fizică. Pentru asta a strâns răspunsuri pe baza unui chestionar de la 300 de studenți. Întrebarea era dacă e indicat să faci sex înainte ca partenerul să îți spună că te iubește. Cei care au făcut sex după ce conexiunea emoțională a fost stabilită au avut relații mai lungi, față de cei care s-au grăbit.

“Cel mai bun lucru de făcut este să nu faceți presiuni asupra celuilalt” este de părere psihologul Sandra Metts.

Dean Busby, un director de liceu, face un alt studiu în 2010, în care spune că cel mai bine este să aștepți destul de mult înainte să faci sex cu o persoană pe care abia ai cunoscut-o. El este de părere că tinerii ar trebui să aștepte până cînd se căsătoresc sau până când relația este una serioasă.

Un alt specialist spune că cel mai bine trebuie să aștepți 3 luni. “După 3 luni trece faza în care totul ți se pare perfect la partener și ești cu picioarele pe pământ. Atunci poți să iei o decizie la rece”

Chiar dacă părerile unt împărțite cel mai bine este ca acest lucru să se întâmple cu o persoană lângă care te simți comfortabil, să fie spontan și să vă simțiți bine.

A.