Sari la conținut

Cât de periculoasă este varianta Delta-Plus? A fost descoperită în trei regiuni!

varianta Delta-Plus
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Delta-plus, format prin mutație din varianta Delta (B.1.617.2), este în prezent o „variantă de interes” și nu a fost încă clasificată ca „variantă de îngrijorare”, conform IndianExpress.

Cel puțin șapte cazuri ale variantei Delta- Plus SARS-CoV-2 au fost găsite în probe colectate din trei regiuni ale Indiei din Maharashtra – Ratnagiri, Navi Mumbai și Palghar. Au fost trimise mai multe mostre pentru secvențierea genomului pentru a înțelege dacă noua variantă este dominantă sau împrăștiată.

„Am găsit Delta-plus în Navi Mumbai, Palghar și Ratnagiri.  Am trimis mai multe eșantioane spre analiză, dar se așteaptă rapoartele finale ”, a declarat dr. T P Lahane, directorul Direcției Educație și Cercetare Medicală (DMER).

Maharashtra de Vest, în special Kolhapur, Sindhudurg, Raigad, Ratnagiri, Satara și Sangli, a raportat un număr constant ridicat de cazuri Covid-19 și o rată de pozitivitate, chiar și în timp ce cazurile au scăzut în restul statului.

În regiunea indiană Ratnagiri, chirurgul Sanghamitra Gawde, a declarat că au fost izolate, urgent, mai multe zone, inclusiv sate întregi. În două cazuri, persoanele infectate nu au prezentat simptomele specifice bolii.

„Satele în care am găsit varianta Delta Plus au și oameni care călătoresc frecvent în străinătate, însă nu este cazul aici”, a mai continuat chirurgul.

„Luăm măsuri de izolare ca până acum”, a spus dr. Suryavanshi.

În aprilie, guvernul statului indian Maharashtra a semnat un Memorandum de înțelegere cu Institutul de Genomică și Biologie Integrativă (IGIB) al Consiliului de Cercetare Științifică și Industrială (CSIR) pentru a secvenția 100 de probe pozitive de coronavirus în fiecare lună din fiecare district.

Dr. Pradeep Vyas, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că orașul Ratnagiri se află deja la nivelul 4 de restricții.

„În prezent, varianta Delta Plus este limitată”, a spus dr. Rajesh Pandey, om de știință în cadrul IGIB-CSIR.

„Prin urmare, modul în care ne comportăm în următoarele săptămâni este important, chiar și după vaccinare. În plus, relaxarea restricțiilor se va face treptat și va fi strict monitorizată”, a precizat acesta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel