joi, iunie 30, 2022

Carnea pe bază de plante este din ce în ce mai disponibilă. Acestea sunt produse realizate cu ingrediente vegetale care pot fi folosite în rețete care folosesc în mod tradițional carne, devenind astfel vegane sau vegetariene.

Cât de SĂNĂTOASĂ este carnea pe bază de plante?

Persoanele care au o dietă bazată pe plante, pot atesta că multe alternative fără carne pot fi folosite în aceleași moduri în care ar putea folosi carnea. De exemplu, există burgeri fără carne, hot dog, bacon, frișcă, chifteluțe, chiftele și chiar felii de mezeluri.

Te-ar mai interesa: Pericolul ascuns al expunerii la soare. În 10 minu...

Multe dintre ele sunt atât de versatile și delicioase încât și persoanele care nu urmează neapărat o dietă bazată pe plante se bucură de gustul lor delicios.


Alternative de carne pe bază de plante

Un număr tot mai mare de alternative de carne pe bază de plante sunt disponibile în prezent. Să aruncăm o privire asupra unora dintre cele mai populare varietăți.

Seitan

Seitanul este un aliment preparat din gluten, principala proteină a grâului. Este cunoscut și sub numele de miànjīn, fu, milgogi, carne de grâu, carne de gluten, gluten de grâu vital sau pur și simplu gluten.

În general, SEITANUL conține, de asemenea, cantități mici de fier, calciu și potasiu. Cu toate acestea, deoarece este făcut cu gluten, seitanul nu este potrivit pentru persoanele care au boala celiacă sau sensibilitate la gluten non-celiacă.

Te-ar mai interesa: Depresia postnatală. „Îmi doream să nu mă mai trez...

Beyond Meat – înlocuitori de carne pe bază de plante

Beyond Meat este o marcă populară de produse din carne pe bază de plante. Deși inițial a fost recunoscut pentru burgerul său vegan de debut, acest brand face acum și carne tocată pe bază de plante, cârnați, chiftele și pui.

Ingredientul principaldin acest înlocuitor al cărnii este proteina de mazăre. Acesta conține, de asemenea, ulei de nucă de cocos rafinat, proteine din orez, unt de cacao și drojdie uscată.

Te-ar mai interesa: Nu scoate aceste alimente din dietă! Avertisment d...

Beyond Burgers nu conțin soia și gluten și sunt colorați în mod natural folosind suc de sfeclă. O chiftea asigură 100% din valoarea zilnică pentru vitamina B12, 40% pentru zinc și 20% pentru fier.

Burgeri pe bază de proteine din cartofi și soia

Impossible Burgers sunt un concept similar cu Beyond Burger. Impossible Foods, brandul din spatele acestor burgeri, produce, de asemenea, cârnați fără carne, nuggets în stil pui și alternative la carnea de porc folosind ingrediente vegetale.

Te-ar mai interesa: Cum arată regimul lui David Popovici. A exclus ace...

În loc de proteine din mazăre, Impossible Burgers folosesc proteine din cartofi și soia.

Aceștia își obțin aroma asemănătoare cărnii din fierul heme. Derivat din produse de origine animală, fierul heme folosit pentru Impossible Burgers este derivat din nodulii rădăcinii plantelor de soia și obținut prin fermentarea drojdiei modificate genetic.

Impossible Burger oferă o serie de micronutrienți. De exemplu, o singură chiftea oferă 50% din valoarea zilnică pentru zinc, 130% pentru vitamina B12 și 25% pentru fier.

Te-ar mai interesa: Când să vă faceți griji pentru o durere de stomac?...

Jackfruit

Jackfruit este un fruct tropical mare care crește în Asia, Africa și în unele zone din America de Sud. Are o coajă groasă, verde, accidentată și o pulpă interioară moale și fibroasă, cu semințe comestibile.

Datorită consistenței sale și a gustului blând, pulpa de jackfruit este adesea folosită în locul preparatelor din carne, cum ar fi carnea de porc trasă. De exemplu, îmi place să pun jackfruit simplu în slow cooker cu sos de grătar și ceapă pentru a face sandvișuri.

Jackfruit este sărac în calorii și nu are multe proteine sau grăsimi în comparație cu alte alternative de carne pe bază de plante. Cu toate acestea, oferă unele fibre și un număr mic de micronutrienți, cum ar fi fierul, potasiul și calciul.

Alimente pe bază de soia
Soia este o leguminoasă și una dintre alternativele originale de carne pe bază de plante. Alimentele pe bază de soia tind să aibă o aromă blândă și o textură versatilă care le fac ideale pentru a fi folosite în multe preparate tradiționale pe bază de carne.

Alimentele pe bază de soia includ următoarele alegeri populare:

  • Boabele de soia. Numite și edamame, boabele de soia sunt un adaos grozav la stir-fry. De asemenea, le puteți găti și mânca ca o gustare.
  • Tofu. O prăjitură spongioasă făcută din boabe de soia și apă, tofu poate fi presat, tăiat în cuburi și gătit. Îl puteți folosi în stir-fry sau în salate, îl puteți felia și adăuga la sandvișuri sau îl puteți fărâmița și găti cu legume (similar cu modul în care unii oameni ar putea folosi ouăle amestecate).
  • Tempeh. Acesta este un produs din soia fermentată vândut în blocuri lungi. Tempeh funcționează bine tăiat în fâșii subțiri și adăugat la stir-fry sau fărâmițat și folosit în tocănițe, chilis, tacos sau sloppy joes.
  • Alternative la carnea care conține soia. Unele dintre cele mai procesate alternative de carne pe bază de plante, cum ar fi hamburgerii vegetali preparați în prealabil, folosesc proteine din soia în rețetele lor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private