Categories: Expertul zilei

Cât de sănătoase sunt sandvișurile cu unt de arahide și gem

Un dietetician explică cât de sănătoase sunt sandvișurile cu unt de arahide și gem. Pentru mulți, acest sandviș clasic evocă imagini nostalgice. Știm că această gustare este gustoasă, dar rămâne întrebarea: este sănătosă?

Untul de arahide și gemul sunt sănătoase?

În mod obișnuit, există trei ingrediente principale – pâine, unt de arahide și gem – fiecare cu valori nutriționale diferite.

Valoarea nutrițională a pâinii

Pâinea poate face parte dintr-o dietă echilibrată. Valoarea nutritivă a pâinii depinde de tipul ales.

Pentru început, pâinea integrală este cea mai bună opțiune, deoarece oferă o cantitate mai mare de nutrienți.

Pâinea integrală este, de asemenea, mai bogată în nutrienți cheie, cum ar fi vitaminele B, fier, acid folic și magneziu.

Alegerea pâinii din cereale germinate, precum pâinea Ezekiel, este, de asemenea, o alegere excelentă. Procesul de germinare crește digestibilitatea și biodisponibilitatea nutrienților. Studiile arată că pâinea germinată are mai multe fibre, vitamina E și vitamina C, precum și beta-glucan (4Sursa de încredere).

Pâinea cu aluat natural este și ea bună. Deși nu este la fel de bogată în fibre și proteine, are un indice glicemic mai mic decât pâinea albă.

Indicele glicemic măsoară cât de repede cresc alimentele glicemia. În general, alimentele cu un indice glicemic mai mic susțin mai bine sănătatea ta generală.

Dar țineți cont de faptul că indicele glicemic nu spune întreaga poveste. Trebuie să privim masa în ansamblu – de exemplu, ce adăugăm la pâine. Nutrienții, cum ar fi proteinele și grăsimile, pot ajuta la scăderea încărcăturii glicemice globale a unei mese, iar dimensiunile porțiilor joacă, de asemenea, un rol.

Valoarea nutrițională a untului de arahide

Din punct de vedere nutrițional, acesta oferă, de asemenea, rezultate. Este o sursă bună de proteine și grăsimi sănătoase, importante pentru toate etapele vieții, în special pentru copiii în creștere. În plus, este o sursă bună de fibre.

Două linguri (32 de grame) de unt de arahide neted conțin 7 grame de proteine, 16 grame de grăsimi și 2 grame de fibre.

Important este că majoritatea grăsimilor din untul de arahide sunt grăsimi nesaturate. Cercetările indică în mod constant faptul că înlocuirea grăsimilor saturate care se găsesc în produsele de origine animală cu mai multe grăsimi nesaturate (precum cele din untul de arahide) poate reduce colesterolul și poate îmbunătăți sănătatea inimii.

Pentru copiii în creștere, grăsimile sănătoase sunt vitale pentru o dezvoltare sănătoasă. În plus, grăsimile ajută la absorbția vitaminelor A, D, E și K, toate acestea având un rol sinergic în susținerea sănătății imunitare și a creierului .

Contrar credinței populare, untul de arahide convențional nu are, de obicei, mai mult zahăr decât untul de arahide 100% natural. Cu toate acestea, este posibil să aibă mai multă sare (6Sursa de încredere).

Atunci când faceți cumpărături, verificați etichetele nutriționale pentru a vă asigura că nu conține alte ingrediente suplimentare în afară de alune.

Valoarea nutrițională a jeleului

Ei bine, deși jeleurile și gemurile au o valoare nutritivă și un gust similare, există o mică diferență: Jeleurile sunt făcute cu suc de fructe, în timp ce gemul este făcut cu suc și pulpă de fructe.

Atât jeleurile, cât și gemurile conțin pectină (adăugată în mod artificial la jeleu), care are efecte prebiotice care pot îmbunătăți sănătatea intestinală.

Cu toate acestea, ambele sunt în mod natural bogate în zahăr, așa că savurați-le cu moderație.

Așadar, un sandviș cu unt de arahide și jeleu poate fi o masă echilibrată din punct de vedere nutrițional, plină de proteine, grăsimi sănătoase, fibre și nutrienți cheie. Cu toate acestea, valoarea nutritivă a gustării depinde de tipurile de pâine, unt de arahide și jeleu alese.

Căutați pâine integrală sau cu cereale germinate, unt de arahide 100% natural și jeleu fără adaos de zahăr. Orice combinație a celor de mai sus este o modalitate excelentă de a crește și valoarea nutritivă.

În cele din urmă, puteți spori profilul nutrițional al acestui sandwich gustos adăugând nuci și semințe sau servind felii de fructe proaspete sau batoane de legume pe margine, potrivit healthline.com.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică