sâmbătă, iunie 25, 2022

Cum se calculează deficitul caloric? Cori Grămescu: Restricție calorică moderată…Pentru a atinge cele mai înalte obiective, Cori Grămescu spune că e nevoie de un program de slăbire personalizat. Ea spune că „de cele mai multe ori propunem o intervenție în etape, tocmai pentru ca abordarea noastră este una sustenabilă, în care ne dorim sa cream rezultate care durează în urmatorii 3-5 ani”.

Te-ar mai interesa: Usturoi: cum să-l folosești pentru curățarea arter...

Slăbire sănătoasă

Se propune o restricție calorică moderată, lucru esențial pentru o slăbire sănătoasă. Aportul de proteine este extrem de important în etapa de slabire. Este necesar să se acopere un minim de 1-1.2 grame de proteina per kilogram corp.


Ce poti obține în 4 luni de muncă?

„Atunci cand coordonam programele de slabire personalizata din Yummdiet intrebam intotdeauna care e greutatea tinta si discutam cu clientele noastre despre cele mai sanatoase modalitati de a atinge acest obiectiv. De cele mai multe ori propunem o interventie in etape, tocmai pentru ca abordarea noastra este una sustenabila, in care ne dorim sa cream rezultate care dureaza in urmatorii 3-5 ani.

Te-ar mai interesa: Depresie după avort spontan: 5 moduri de a face fa...

Intotdeauna propunem o restrictie calorica moderata, limitata undeva la 1300-1400 de kcal pe zi si insistam ca aportul de proteine sa fie corect reprezentat. Acest lucru este esential pentru o slabire sanatoasa, pentru ca pe termen lung nu e recomandat sa coboram caloriile sub nivelul ratei metabolice bazale, acel minim de calorii necesar pentru mentinerea functiilor vitale ale corpului.

Aportul de proteine este si el foarte important in etapa de slabire, fiind necesar sa acoperim un minim de 1-1.2 grame de proteina per kilogram corp, pentru ca prin slabire sa nu pierdem masa musculara si masa osoasa. In plus, proteinele au rolul de a mentine sub control senzatia de foame si poftele alimentare.

Te-ar mai interesa: Dormi cu luminile aprinse? Te poate face diabetic ...

Pentru deficit caloric, caci in absenta deficitului caloric nu se poate slabi, insistam pentru cresterea nivelului de activitate non-fitness si antrenamente sportive practicate constant”, spune cori Grămescu.

Cum se calculează deficitul caloric?

„Deficitul caloric se calculeaza estimand necesarul energetic pentru o zi, in functie de rata metabolica bazala si nivelul de activitate fizica, in principal. Pentru o femeie sedentara, necesarul energetic este undeva intre 1800 si 2200 de kcal pe zi, in functie de greutate.

Te-ar mai interesa: Simptomele atacului de cord. Organismul trimite se...

Ca sa slabesti 1 kilogram din greutatea corporala, este nevoie sa creezi un deficit caloric de circa 700 de kcal pe zi. Daca vrei sa slabesti un kilogram pe saptamana, este nevoie sa creezi un deficit caloric de 1100 de kcal pe zi prin alimentatie restrictionata si sport, in mod constant. Daca vrei sa slabesti un kilogram in 2 saptamani, acest deficit scade la 550 de kcal pe zi. In general se recomanda ca slabirea sa nu fie mai rapida de 5% din greutatea corporala pe saptamana.

Te-ar mai interesa: Monica Pop, după ce a fost operată de cancer pentr...

O slabire corecta inseamna ca la fiecare 8-10 kilograme pierdute din greutatea corporala de pornire facem o pauza de cel putin o luna, cu meniu controlat de mentinere si antrenamente centrate pe dezvoltarea de masa musculara. Aceste pauze permit corpului sa se recalibreze hormonal si limiteaza incetinirea metabolismului data de restrictia calorica de prea lunga durata.

Tot ceea ce facem în yummdiet este sa construim strategii de management al greutatii care sunt bazate pe stiinta, personalizate, adaptate clientelor noastre si, mai presus decat orice, care au in centru ideea de schimbare permanenta a stilului de viata si mentinerea rezultatelor in timp, de-a lungul a ani de zile”, conchide nutriționistul pe contul personal de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private