Sari la conținut

Cât de sănătos este caşcavalul

Caşcavalul produs din lapte poate fi consideraţi de unii nutriţionişti un inamic al dietelor, însă dacă este de calitate şi consumat în cantităţi moderate poate veni în completarea dietelor

1. Grăsimea este bună

Grăsimea pe care o ingerăm într-o zi trebuie să fie bună! Această protejează inima şi intră în componenţa colesterolului bun. Adulţii pot să consume pe zi 3 produse lactate degresate. Caşcavalul dacă nu este foarte gras este benefic pentru organism

2. Caşcavalul de pe pizza

Caşcavalul de pe pizza nu este neapărat mai nesănătos deoarece este mai uleios sau pare mai gras, deoarece este foar topit. Mozzarela este tot o bucată de caşcaval care are grăsimi, dar în stare solidă nu o poţi vedea

3. Sodiul

Depinde de tipul de caşcaval, însă acesta este un produs sărat. Parmezanul are aproape 75 de miligrame de sare, iar caşcavalul american are între 174-351 miligrame de sare. Un adult trebuie să consume în medie 180-500 de grame de sare, însă trebuie luată în considerare toată cantitatea de sare din toate produsele.

A.

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel