luni, octombrie 19, 2020

Cât de solidă este relația ta de cuplu și care sunt aspectele importante și  utile pentru parteneri și relațiile dintre ei  sunt întrebări la care mai mulți specialiști au încercat să dea un răspuns.

Avocaţi specializaţi în divorţuri, mediatori şi judecători i-au ajutat pe oamenii de ştiinţă să identifice zece aspecte fundamentale în această problemă  pentru a afla dacă au şanse să rămână împreună şi facă față trecerii timpului.

Citește și:

În plus, repetarea acestui exerciţiu poate ajuta cuplurile să îşi cultive în timp relaţia, scrie Agerpres, care citează un studiu realizat recent în Marea Britanie și publicat de Press Association.

Avocaţii şi judecătorii au identificat patru motive comune care conduc la destrămarea relaţiilor de cuplu. Acestea sunt: incompatibilitatea, aşteptările nerealiste, eşecul de a rezolva împreună problemele şi nereuşita în cultivarea relaţiei.

Cele zece întrebări sunt:

Citește și:

Suntem o alegere bună unul pentru celălalt?

Avem o relaţie de prietenie solidă?

Ne dorim aceleaşi lucruri în relaţia noastră şi de la viaţă?

Aşteptările noastre sunt realiste?

În general, vedem ce e mai bun unul la celălalt?

Depunem amândoi efort pentru a menţine relaţia vie?

Simţim amândoi că putem discuta liber şi putem comunica problemele unul altuia?

Citește și:

Suntem amândoi determinaţi să cooperăm în vremuri grele?

Când ne confruntăm cu situaţii dificile vom trage din greu pentru a o scoate la capăt?

Beneficiază fiecare dintre noi de susţinerea celor din jur?

Studiul, realizat la Universitatea Exeter, a fost susţinut de baronesa Fiona Shackleton, o celebră avocată din Marea Britanie specializată în divorţuri, care a reprezentant personalităţi precum Prinţul Charles, Paul McCartney sau Liam Gallagher.

„Sigur că fiecare relaţie este diferită şi este important ca partenerii de cuplu să clădească relaţii semnificative pentru ei, însă am descoperit că relaţiile care rezistă au în comun câteva calităţi fundamentale”, a declarat Anne Barlow, cadrul didactic la Universitatea Exeter şi cea care a condus studiul.

„Majoritatea sunt cupluri care şi-au ales un partener cu care se potrivesc şi au (dezvoltat) moduri de a naviga cu succes prin vremurile stresante”, a adăugat ea.

„Aceste zece întrebări esenţiale îi pot ajuta pe oameni atunci când doresc să afle dacă sunt compatibili cu o persoană cu care vor să îşi împartă viaţa şi semnalează importanţa rezolvării problemelor atunci când acestea apar, dar şi a cultivării relaţiei în timp”, a conchis Barlow.

Parteneri