Sari la conținut

Cât de tare o să RĂCEȘTI dacă ieși cu părul ud afară? Trei MINCIUNI pe care ți le-a spus MAMA ta

Tocmai pentru că ne vor binele, părinții ne-au învățat să ne protejăm sănătatea, născocind tot soiul de povești.
Știința le demontează pas cu pas: plimbarea în aer liber imediat după duș nu atrage după sine o răceală zdravănă și în niciun ca nu vei face artrită dacă-ți trosnești degetele de la mâini.

1. Vei răci dacă mergi prin frig, cu capul ud

Studiile realizate pe această temă arată că expunerea la viruși ne poate îmbolnăvi, și nu faptul că am uitat să folosim feonul. Cercetătorii au demonstrat asta chiar foarte clar. Au pus viruși gripali în nasurile a două grupuri de oameni. Un grup a fost expus frigului și umidității și s-a constatat că nu au răcit mai repede ca ceilalți, arată Rachel Vreeman, asistent profesor de pediatrie la Universitatea din Indiana.

 

3. Vei căpăta artrită dacă îți trosnești degetele

Potrivit medicilor, nu există nicio legătură între acest obicei și boala care atacă în special bătrânii. Există totuși câteva cazuri în literatura de specialitate care asociază trosnitul degetelor cu leziuni ale ligamentelor și chiar dislocarea tendoanelor.

Citeste si:

4. Ia-ți căciulă! Cea mai mare parte a căldurii din corp se pierde prin cap

Dr. Daniel I. Sessler, expert în hipotermie la Univesitatea de Medicină din Louisville spune că acest mit s-a perpetuat din cauza unui experiment militar, în care subiecții au fost duși lângă Oceanul Arctic și expuși la frig, acoperiți doar de la gât în jos. Sessler crede că dacă oamenii ar fi purtat un costum de baie, majoritatea căldurii s-ar fi pierdut prin alte părți. Cu alte cuvinte, căldura corporală iese prin părțile dezgolite indiferent care ar fi acelea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.