Sari la conținut

Cât este normal să dureze tusea. „Există o discrepanță mare între așteptările pacienților și realitate”

Tusea acută persistă în mod normal, până la 18 zile conform epidemiologului Mark Ebell, de la Universitatea Georgia.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorul a analizat rezultatele a 19 studii făcute pe pacienţi din Marea Britanie, Europa, Rusia, Kenya şi Georgia.

,,Există o discrepanţă între aşteptările pacienţilor în ceea ce priveşte durata tusei acute şi perioada relevată de studii, iar tratamentul îndelungat cu antibiotice nu va grăbi însănătoşirea ci va creşte rezistenţa la antiobiotice şi riscul apariţiei efectelor secundare. Nu încercăm să descurajăm oamenii să se îngrijească, însă vrem să fie informaţi să se poată trata doar atunci când este necesar”, a explicat Ebell.

Studiile clinice au demonstrat că tratarea tusei acute cu antibiotice nu are efect întotdeuana, mai ales că în majoritatea cazurile este cauzată de viruşi care nu răspund la tratament.

Pacienţii ar trebui să se îngrijoreze însă, atunci când tusea durează mai mult de o lună sau au dificultăţi la respiraţie şi tuşesc cu sânge.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel