sâmbătă, iunie 25, 2022

Costurile tratamentului unor boli grave în străinătate depășește cu mult venitul mediu anual al românilor, arată un studiu realizat de MediHelp International. Astfel, un pacient trebuie să plătească peste 30.000 de Euro pentru a primi ajutor medical specializat într-un spital din Marea Britanie.

Studiul a luat în considerare tarifele medii practicate de spitalele de stat din Marea Britanie. Spre exemplu, tratamentul pentru cancer costă în medie între 37.000 și 50.000 Euro, în timp ce o operație de by-pass coronarian costă în jur de 20.000 Euro. Pentru tratamentul infarctului un pacient trebuie să plătească între 12.000 și 22.000 Euro într-un spital britanic, în timp ce un transplant de inimă poate ajunge până la 40.000 Euro.

Te-ar mai interesa: Cel mai prost aliment pentru inimă! E bun și gusto...

Din păcate românii trebuie să caute ajutor medical specializat în afara țării. Este o realitate tristă, dar fiecare cetățean trebuie să găsească metode prin care să protejeze sănătatea sa și a familiei sale. O metodă eficientă de a beneficia de cea mai bună îngrijire medicală prin intermediul unui simplu apel telefonic este încheierea unei asigurări private de sănătate cu acoperire internațională. Pentru un preț rezonabil persoana respectivă primește garanția că nu se va afla niciodată în situația de a plăti o sumă mare de bani în cazul în care se confruntă cu o problemă medicală severă”, spune Zahal Levy, Președintele MediHelp International.

Te-ar mai interesa: Monica Pop, după ce a fost operată de cancer pentr...

Cât ar costa o asigurare internațională

Pe de altă parte, un plan de asigurare privată de sănătate cu o poliță medie anuală de aproximativ 1.000 Euro oferă acoperire medicală în întreg spațiul european sau internațional, în limită de 1 milion de Euro pe an, tratamentul
cancerului sau servicii de transplant și acoperă chiar și analize importante precum CT, MRI sau PET scan.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private