duminică, ianuarie 29, 2023

Alcoolul băut înainte de o partidă de sex nu echivalează neapărat cu obţinerea unor performanţe deosebite în domeniu, chiar dacă se spune că alcoolul este un stimulent sexual.

Potrivit specialiştilor în sexologie, alcoolul băut cu moderaţie poate avea şi un astfel de efect stimulativ asupra vieţii intime. „Doza limită pentru ca alcoolul să aibă efecte benefice asupra vieţii sexuale este următoarea: 330 de mililitri de bere, 100-150 de mililitri de vin sau 30-50 mililitri de băuturi spirtoase”, spune lt. col. dr. Aurelian Emil Ranetti, medic primar endocrinolog, nutriţionist, cu specializare în sexologie, de la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Specialistul face şi un clasament băuturilor alcoolice după modul în care acesta ne afectează viaţa sexuală şi sănătatea. „Vinul este băutura care aduce cele mai multe beneficii asupra sănătăţii, după apă. Vinul roşu şi sec este bogat în antioxidanţi şi nu conţine zahăr. Berea este şi ea bună, dar atenţie, odată depăşită măsura, te ţine mai mult la baie decât în pat, deoarece acesta stimulează diureza”, explică dr. Aurelian Emil Ranetti. Băuturile spirtoase au capacitatea de a inhiba destul de repede capacitatea de a termina actul sexual. Specialistul completează că hormonii masculini şi feminini sunt metabolizaţi de ficat, iar alcoolul afectează ficatul, astfel că acest organ nu mai poate produce hormoni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private