Sari la conținut

Cât te costă o zi de spitalizare la un spital de stat dacă nu ai asigurare de sănătate

spital
Sursa foto: Europa FM

Cât te costă o zi de spitalizare la un spital de stat dacă nu ai asigurare. În general, un pacient care nu este asigurat prin CNAS poate fi spitalizat într-o unitate medicală de stat doar în cazul unei situații de urgență.

După ce starea de urgență încetează, pacientul neasigurat CNAS trebuie să fie informat cu privire la această schimbare, fiind conștient că internarea sa în spital este posibilă numai cu condiția plății cheltuielilor de spitalizare în afara situației de urgență.

În aceste circumstanțe, vorbim despre servicii medicale minime gratuite la care un pacient neasigurat poate avea acces.

Este evident că aceste servicii medicale gratuite sunt strâns legate de necesitatea ca pacientul să se confrunte cu o situație de urgență.

Printre serviciile medicale gratuite la care un pacient neasigurat poate avea acces se numără serviciile medicale pentru urgențe, supravegherea și depistarea bolilor cu potențial endemoepidemic și serviciile de consultație și monitorizare a sarcinii.

Cât te costă o zi de spitalizare la un spital de stat dacă nu ai asigurare

Este important ca persoanele neasigurate prin CNAS să înțeleagă că o zi de spitalizare într-o unitate medicală de stat poate implica costuri semnificative. De regulă, vorbim despre un cost minim de 60 de euro pe zi, dar acesta poate crește până la câteva sute de euro pe zi, în funcție de unitatea medicală și de problema de sănătate a pacientului, conform observator.ro.

S-a observat, de asemenea, că mulți oameni s-au plâns de costurile ridicate din spitalele de stat, în raport cu calitatea serviciilor oferite. Este adesea dificil să se ajungă la o soluție într-o astfel de situație, deoarece reprezentanții spitalelor au dreptul de a solicita evacuarea pacienților care nu sunt asigurați prin CNAS și care nu își pot plăti spitalizarea.

În cazul în care un astfel de pacient se confruntă cu o astfel de situație, în cele din urmă, unitatea medicală poate lua măsuri legale împotriva acestuia pentru a recupera banii datorați.

Totuși, chiar și în absența unui venit sau a unui loc de muncă stabil, persoanele pot alege să se asigure pe cont propriu în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel