vineri, februarie 3, 2023

Cât timp se păstrează ketchup-ul sau maioneză în frigider după ce le-ați deschis? Ce ar fi lumea gastronomiei fără sosuri? Nu ne putem imagina o friptură fără sos, un hamburger fără sos, niște cartofi prăjiți fără a putea înmuia în…. S-ar putea spune că, gastronomic vorbind, sosurile dau culoare – și bineînțeles savoare preparatelor.

Suntem siguri că și tu ai un sertar plin în frigider cu ketchup, muștar sau maioneza, dar din când în când merita sa fii cu ochii pe termenele de valabilitate pentru a evita depozitarea în frigider a produselor expirate.

Te-ar mai interesa: MANIFEST PENTRU ARMONIE ȘI FEMINITATE. Cum te preg...

Când vine vorba de pliculețe de monodoză, este mai ușor să le păstrezi, deoarece atunci când sunt închise nu se strică așa de repede. Dar dacă vorbim despre sticla tipică de ketchup sau maioneză, în ciuda faptului că are un termen de valabilitate lung, odată deschisă, este de preferat să se consume mai devreme de termenul scris pe ambalaj.

Ketchup-ul, sosul vedetă al copilăriei

Fără îndoială, sosul vedetă al copilăriei este ketchup-ul. Cu chipsuri, cu cârnați, cu orice tip de carne… Da, toți aveam o obsesie pentru acest sos și, deși astăzi am descoperit cu siguranță și alții care ne-au cucerit, să ai ketchup la frigider este întotdeauna esențial.

Te-ar mai interesa: Catinca Roman: Nu prea mă apuc să intru în polemic...

În cazul ketchup-ului, odată ce l-am deschis, cel mai bun mod de a-l păstra este în frigider, unde îl putem păstra în stare bună timp de două luni.

În cazul în care, din anumite motive, preferăm să-l ținem departe de frigider, borcanul deschis ne poate rezista până la o lună, conform estimărilor Food Marketing Institute .

Toxiinfecții alimentare

Deși este posibil să fi mâncat condimente expirate, odată ce îți dai seama că un condiment din frigider este expirat, trebuie să iei măsurile de precauție corespunzătoare.  De exemplu, în timp ce incidența toxiinfecțiilor alimentare de la consumul de ketchup expirat sunt rare, acestea sunt încă posibile, potrivit 20minutos.es.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre măștile de protecție. S-a aflat du...

Puteți mânca Ketchup expirat?

În timp ce ketchup-ul vine cu o dată pe etichetă, nu expiră în ziua sau luna respectivă. Acea dată este acolo din motive de calitate și, de cele mai multe ori, ketchup-ul tău va fi bine luni de zile după acea dată. Îl poți mânca atâta timp cât nu prezintă niciun semn de alterare.

Cum îți poți da seama dacă ketchup-ul s-a stricat?

Cel mai bun mod este să mirosiți și să priviți ketchup-ul : dacă sosul are un miros, o aromă sau un aspect neplăcut sau dacă apare mucegai, acesta trebuie aruncat.

Te-ar mai interesa: Doliu uriaș în lumea modei. A murit unul dintre ce...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private