marți, aprilie 13, 2021

Câte calorii sunt indicate pe zi. După 40 de ani, suntem mult mai predispuşi la hipertensiune arterială, boli de inimă, diabet, osteoporoză, artrită şi obezitate. Acum începe să se piardă din masa musculară,

densitatea oaselor scade, iar metabolismul consumă mai mult decât asimilează.

,,La aceste vârste trebuie să se asigure un aport corespunzător de proteine şi calciu, astfel încât oasele să îşi păstreze structura şi rezistenţa, să se asigure hidratarea corespunzătoare (mulţi bătrâni nu beau apă pentru că au probleme cu deplasarea şi le este teamă să nu facă pe ei), să se asigure legume, fructe, leguminoase, care aduc fibre ce combat cu succes constipaţia, un adevarat flagel la vârsta a treia”, ne sfătuieşte nutriţionistul Corina Zugravu.

Câte calorii sunt indicate pe zi

O dietă

sănătoasă constă într-un aport mai mare de proteine şi un necesar zilnic de 1.800 de calorii. La micul dejun optaţi pentru cereale integrale, pâine neagră, produse lactate, fructe sau salată de legume. Prânzul trebuie să fie săţios şi să conţină 50% legume verzi şi 50% legume uscate şi carne, iar la cină mâncaţi alimente uşoare, bogate în minerale şi vitamine, ca lactatele, fructele şi legumele.

Ultimele stiri

Parteneri