miercuri, martie 22, 2023

Riscul apariției cheagurilor de sânge post-vaccinare depinde în funcție de serul folosit. Un raport al Agenției Europene a Medicamentului a scos la iveală câte cazuri de tulburări de coagulare au provocat vaccinurile. 

În întreaga lume s-au înregistrat peste 300 de cazuri rare de coagulare a sângelui, combinate cu scăderea numărului de trombocite după utilizarea vaccinurilor împotriva COVID a anunțat marți Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), potrivit Reuters.

Te-ar mai interesa: Rolul markerilor tumorali în diagnosticul bolilor ...

Diferențe majore între vaccinuri

Dintre cazurile de cheaguri de sânge raportate, 287 au apărut la vaccinul AstraZeneca, 25 după administrarea Pfizer, 8 la Johnson & Johnson şi 5 la Moderna, a declarat Peter Arlett, șeful Departamentului de analiză a Datelor în cadrul EMA.

Tot marți, Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că există o „posibilă legătură” între vaccinul cu doză unică produs de compania Johnson & Johnson și cazurile foarte rare de cheaguri de sânge apărute după imunizare, a declarat marți (EMA) într-un comunicat, subliniind că beneficiile vaccinului continuă să depășească riscurile.

Te-ar mai interesa: Cutremur în Ministerul Sănătăţii! Un înalt funcţio...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private