vineri, aprilie 16, 2021

Câte contacte intime sunt normale ca să te menții tânăr și sănătos. Experții britanici au analizat mii de bărbați și femei care au contacte intime regulate și au constatat că acești oameni arătau cu până

la șapte ani mai tineri decât vârsta lor biologică.

Persoanele de toate vârstele ar trebui să fie conștiente de faptul că relațiile intime sunt un adevărat izvor de tinerețe”, spune doctorul David Weeks, fost șef al departamentului de psihologie, la spitalul Royal Edinburgh din Marea Britanie și coordonatorul studiului.

Oamenii pe care el i-a analizat și a observat că întineresc văzând cu ochii au declarat în proporție de 50% că au relații intime de trei ori pe săptămână și nu doar de două ori, așa cum sunt obișnuite cele mai multe cupluri.

Explicația doctorului Weeks? Endorfinele

eliberate în timpul contactului intim sunt un factor crucial în menținerea tinereții și vitalității. În plus, tot endorfinele acționează ca un calmant natural, reducând anxietatea. Nici efortul depus în timpul unei relații intime nu e de neglijat, ci se socotește ca orice alt exercițiu fizic, cu mari beneficii pentru inimă. Cât despre aspectul întinerit al pielii feței, acesta este rezultatul hormonilor de creștere, care sunt activați când avem relații intime și care păstrează piele elastică, estompând ridurile.

Câte contacte intime sunt normale

Potrivit cercetătorilor britanici,

aceasta pare să fie rețeta tinereții fără bătrânețe:  “Contactul intim nu ar trebui să fie doar pentru oamenii tineri. Putem întineri doar practicându-l!

În plus, relațiile intime reprezintă și o bună metodă prin care țineți bolile la distanță. Chiar dacă aveţi o dietă sănătoasă şi echilibrată, aveţi un risc crescut de atac de cord dacă nu faceţi mişcare. Sedentarismul este unul dintre cei mai importanţi factori de risc când vine vorba de afecţiuni cardiovasculare.

Ca să faceţi mişcare nu trebuie neapărat să mergeţi la sală, plimbările pe jos, urcatul scărilor şi relațiile intime de 2-3

ori pe săptămână reduc considerabil riscul unui atac de cord.

Tot contactul intim pare a fi răspunsul şi pentru o prostată sănătoasă. La vârste curpinse între 20 şi 30 de ani, bărbaţii pot reduce cu până la 30% şansele de cancer la prostată dacă ejaculează de peste cinci ori pe săptămână. Dar şi cei mai vârstinici pot beneficia de pe urma partidelor dese de amor, deoarece, peste 20 de climaxuri lunar sunt asociate cu un risc mult mai scăzut de cancer prostatic. Cu cât climaxurile bărbatului sunt mai dese, cu atât este acesta mai puţin expus unei asemenea afecţiuni.

Ultimele stiri

Parteneri