miercuri, martie 29, 2023

Câte fructe ar trebuie să consume adulții pe zi? Mulți au temeri legate de consumul fructelor. Ei spun că sunt pline de zahăr, lucru nesănătos pentru organism. Însă, un expert spune câte fructe ar trebuie să consume adulții pe zi, fără să le afecteze sănătatea.

Experții recomandă consumul unei cești de fructe, cum ar putea fi un măr, o banană, o ceașcă de afine, trei prune de mărime medie sau 7 felii sau bucăți de mango.

Te-ar mai interesa: Se dă startul înscrierilor la examenul de Rezidenţ...

Deși toate fructele sunt sănătoase, nutriționistul dietetician Danielle Crumble Smith recomandă, la USA Today, un fruct plin de nutrienți – afinele sălbatice.

Mai mult, fructele bogate în vitamina C ajută la producția de colagen, cu atât mai mult într-o epocă în care oamenii sunt preocupați de diminuarea ridurilor și de sănătatea părului, a pielii și a unghiilor.

Crumble Smith: Vitamina C este cu adevărat crucială pentru asta

„Din punct de vedere cognitiv, există o mulțime de beneficii în ceea ce privește memoria și unele studii arată beneficii cardiovasculare sau compuși care luptă împotriva cancerului”, spune Crumble Smith: „În general, afinele scad inflamațiile”.

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: În România, una din trei gravide...

Fructele au nutrienți care servesc unor scopuri diferite

Cu toate acestea, Crumble Smith spune că a mânca afine sălbatice nu este esențial pentru a obține nutrienții sănătoși din fructe. Consumul de fructe de orice fel va da rezultate sănătoase, deși unele fructe au nutrienți care servesc unor scopuri diferite.

De exemplu, merele conțin pectină, o fibră care acționează ca un prebiotic ce poate ajuta funcția colonului și digestia.

Fructele bogate în vitamina C ajută la producția de colagen, cu atât mai mult într-o epocă în care oamenii sunt preocupați de diminuarea ridurilor și de sănătatea părului, a pielii și a unghiilor.

Te-ar mai interesa: Bomba din farfurie! LISTA COMPLETĂ a aditivilor al...

„Vitamina C este cu adevărat crucială pentru asta”, spune Crumble Smith.

În ce privește avocado, contrar credinței, este un fruct și da, conținutul său de grăsimi este o parte importantă a unei diete sănătoase și echilibrate.

„Oamenii se tem uneori de grăsimi, dar grăsimile sănătoase care provin din avocado, nuci, semințe, măsline, ulei de măsline, pește gras, au atât de multe beneficii antiinflamatorii”, spune Crumble Smith, pentru eu.usatoday.com.

Te-ar mai interesa: Femeile tinere au risc crescut de Parkinson, dacă ...

Potrivit lui Smith, avocado este bogat în potasiu, care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului. De asemenea, conține cantități mari de fibre, care ajută foamea și reglarea glicemiei.


Temeri legate de fructe – provin din conținutul lor de zahăr

„Fructele au atâtea vitamine, minerale, fibre, apă și alți nutrienți câte are nevoie corpul nostru”, spune nutriționistul.

În plus, fructele pot combate momentele de slăbiciune de după-amiază, când majoritatea oamenilor se îndreaptă spre o altă ceașcă de cafea. Deoarece zahărul natural este o sursă sănătoasă de energie, asocierea fructelor cu proteine vă va oferi un impuls similar celui pe care l-ați obține prin cofeină.

Te-ar mai interesa: Cele mai puternice antiinflamatoare naturale. Cum ...

Crumble Smith recomandă totuși prudență pentru persoanele cu diabet, rezistență la insulină sau probleme cu glicemia.

Smoothie-urile de fructe sunt o modalitate ușoară și accesibilă de a obține conținutul zilnic de fructe.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private