Sari la conținut

Câte kilograme slăbești într-o săptămână dacă mergi la patinoar sau la schi

Mesele de sărbători sunt tot mai bogate în grăsimi şi zaharuri, iar aceasta cere de la sine o activitate fizică constantă şi multă mişcare. Vestea bună este că iarna este prilejul ideal de a încerca un nou sport care te va menţine în formă şi mai mult decât atât, va aduce beneficii variate întregului organism. Avantajul desfăşurării activităţilor fizice pe timp de iarnă este că datorită zăpezii, efortul depus este mai mare, ceea ce ajută la fortificarea inimii şi a întregului sistem cardio-vascular.

Patinajul este considerat un sport ce implică o varietate de exerciţii şi mişcări care ajută la coordonare, îmbunătăţirea echilibrului şi a flexibilităţii şi simultan creşte rezistenta corpului şi a musculaturii. Patinajul este de asemenea şi o modalitate de eliberare a stresului şi de redobândire a echilibrului emoţional, cercetările dovedind beneficiile de ordin mental pe care acesta le aduce. Mai mult decât atât, acest sport prezintă aceleaşi avantaje ca şi jogging-ul, deoarece întăreşte şi modelează muşchii inferiori ai corpului şi ajută la arderea rapidă a caloriilor.

Schiatul este unul dintre puţinele sporturi care implică activitatea tuturor muşchilor corpului. Schiatul asigură dezvoltarea armonioasă în special a muşchilor abdominali şi ai picioarelor, întreţinând şi aportul de oxigen şi nutrienţi. Acest sport îmbunătăţeşte gradul de oxigenare şi măreşte capacitatea plămânilor, iar datorită temperaturii scăzute organismul lucrează  de două ori mai intens pentru a-şi păstra căldură. În funcţie de nivelul de intensitate şi greutatea corporală, în timpul a 6 ore de schiat organismul poate arde până la 3000 calorii şi pierde până la 5 kilograme într-o săptămână. În plus, beneficiile acestei activităţi se extind şi la  creşterea imunităţii şi ameliorarea stărilor depresive.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel