marți, septembrie 28, 2021

Coaja de banană are multe “aplicaţii” interesante, atât pentru sănătate, cât şi pentru întreţinerea plantelor de apartament sau a încălţămintei!

Specialiştii ne sfătuiesc să folosim partea din interior

ca să curăţăm frunzele plantelor din ghiveci. Nu doar că le va face să strălucească, dar acţionează şi ca fertilizator şi pesticid natural.

După cum notează sfatulpărinţilor.ro, pantofii uzati pot fi curăţaţi tot cu coajă de banană, iar apoi nu trebuie decât lustruiţi cu o cârpă moale şi curată. În ceea ce priveşte îngrijirea propriei pieli, coaja de banană conţine potasiu şi antioxidanţi, care menţin pielea suplă şi catifelată, ajutând în acelaşi timp la regenerare. De asemena, dacă se pune coaja de banană peste vânătăi acestea se vor vindeca mai repede, iar în cazul înţepăturilor de insecte

coaja respectivă va calma mâncărimile. Poate fi chiar şi mâncată, cu condiţia să fie fiartă mai întâi. Cercetătorii din Taiwan au descoperit că extractul din coajă de banană poate alina depresia, fiind bogat în serotonină (hormonul fericirii). Această coajă mai este bună pentru sănătatea ochilor, deoarece conţine luteină, un antioxidant care protejează celulele oculare de expunerea la razele ultraviolete.

 

Ultimele stiri