marți, octombrie 26, 2021

Doar 2000 de pași pe zi scad cu 8% riscul de infarct și de accident vascular cerebral, susțin cercetătorii.

Exercițiul este echivalentul a 20 de minute de mers pe jos, potrivit studiului publicat în revista

medicală The Lancet.

Ca să te bucuri de beneficii trebuie să faci acest exercițiu în fiecare zi, timp de un an. Dacă dublezi timpul și numărul de pași, adică 4000 de pași sau 40 de minute de mers pe jos, ai aceleași beneficii pe care le obții dacă iei statine, spune dr. Thomas Yates.

”Dacă faci 4000 de pași pe zi, îți reduci riscul cardiovascular cu 16-20%, echivalentul statinelor. Însă, statinele au și efecte secundare și doar reduc colesterolul, pe când mersul pe jos are multe alte beneficii”, spune dr. Yates.

Studiul a inclus 9.306 de adulți din 40 de țări cărora le-au fost evaluați

factorii de risc cardiovascular.

Folosind un pedometru, cercetătorii au contabilizat pașii făcuți zilnic timp de o săptămână de participanti la începutul studiului și din nou la 12 luni după.

Cercetatorii au analizat relația dintre numărul numărul zilnic de pași și riscul de boli cardiovasculare, după ce au luat în considerare o gamă largă de factori, cum ar fi indicele de masa corporală, fumatul, dieta, istoricul medical și utilizarea medicamentelor.

În total, s-au înregistrat 531 de evenimente cardiovasculare precum atacurile de cord.
S-a descoperit că fiecare 2000 pași în plus

pe zi, timp de un an, echivalentul a 20 de minute de mers pe jos pe zi, reduc riscul evenimentelor cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord și accidentul vascular cerebral cu 8%.

Ultimele stiri