Sari la conținut

Câte pahare de vin se pot bea zilnic? Prof. Dr. Irinel Popescu: „Contribuie la digestie”

Prof. Irinel Popescu
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Reputat chirurg și eminent profesor, acad. Irinel Popescu a fost invitat în podcastul lui Cătălin Măruță unde explicat câte pahare de vin putem bea zilnic astfel încât să nu ne afecteze sănătatea.

Experții recomandă să nu bem mai mult de 2 pahare de vin pe zi, cuvântul de ordine fiind moderația. Tot ce depășește această cantitate poate duce la probleme serioase de sănătate, chiar dacă vinul roșu aduce și unele beneficii.

Ce cantitate de vin se poate consuma zilnic. Medicul Irinel Popescu menționează care este limita ce nu trebuie depășită

Irinel Popescu, unul dintre cei mai cunoscuți medici primari de chirurgie generală, a dezvăluit ce cantitate de vin se poate consuma zilnic. Doctorul este de părere că un pahar de vin zilnic nu face rău ficatului.

„Un pahar de vin nu-i face rău ficatului. Nu este bine dacă sunt mai multe pahare. La un moment dat, am fost într-o vacanță, într-o clinică specializată din Germania, pentru o oarecare refacere a organismului după o perioadă foarte grea.

Acolo era un medic, absolvent de Medicină, dar cu specializare în India, deci avea o viziune mai largă și deschisă asupra medicinei. Referitor la vin, el spunea așa: «un pahar». Un pahar este egal cu zero.

Un pahar de vin se poate bea zilnic, la masă, desigur, nu la micul dejun. Toate vinurile acestea supersofisticate nu sunt făcute pentru a fi toxice. Nu sunt făcute pentru a agresa organismul.

Chiar se întreabă unii dacă vinul este medicament sau aliment? Nu pot să descriu valoarea nutritivă, dar un pahar de vin nu face rău ficatului pentru că ficatul are capacitatea să metabolizeze acest pahar și pentru că vinul contribuie la digestie. Ca să nu mai vorbim de plăcerea gustativă”, a spus marele profesor Irinel Popescu la podcastul lui Cătălin Măruță.

Franța și Italia aflându-se pe primele locuri în topul țărilor unde se consumă cel mai mult vin.

Următoarele locuri sunt ocupate de Elveția, Germania, Portugalia, Luxemburg și Statele Unite ale Americii. În altă ordine de idei, vinul roșu conține de aproximativ 7 ori mai mulți polifenoli decât cel alb și aduce un plus pentru organism.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel