Sari la conținut

Câte paturi libere mai sunt la ATI în toată țara. Cifrele prezentate de Ministrul Sănătății nu ar corespunde realității din spitale

Câte paturi libere mai sunt la ATI în toată țara. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a susținut azi, într-o conferinţă de presă, că la nivel naţional sunt peste 240 de paturi libere, iar în Capitală 55.  În realitate, în toată ţara ar fi doar 86 de paturi libere pentru acești pacienți, fapt confirmat de Ministerul Sănătății, potrivit Digi24

Numărul de paturi comunicat de ministrul Sănătății nu corespunde cu cel din realitate. De fapt, nici managerii de spitale nu susțin că au paturi libere în ATI pentru pacienții cu coronavirus.

Dacă aceste 240 de paturi ar fi fost libere duminică, la ora 17.00, așa cum a comunicat Ioana Mihăilă, ar fi însemnat ca în secțiile de primiri urgențe să nu mai fie pacienți care să aibă nevoie de terapie intensivă și care să aștepte un transfer într-o astfel de secție.

Concret, în țară sunt 86 de paturi libere, iar în București s-au ocupat și cele două care mai erau libere în cursul dimineții.

Totodată, în secțiile de primiri urgențe sunt 397 de pacienți care au nevoie de un transfer într-un spital Covid și 37 au nevoie de terapie intensivă.

Aceste date arată, astfel, că în sistemul de raportare al MS, cifrele prezentate nu corespund realității din spitale.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel