luni, decembrie 5, 2022

Câte persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență în prima zi de Crăciun în mai multe zone ale țării. Peste o mie de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă în prima zi de Crăciun, doar în București şi în judeţul Ilfov

Acest număr, îngrijorător de mare, a facut ca medicii să facă apel la populaţie să nu solicite ambulanţele şi unităţile SMURD pentru probleme în care intervenţia nu este absolut necesară. Îndemnul vine pentru a nu supraaglomera ambulanţele şi pentru a le lăsa să acţioneze în cazurile cu adevărat de urgenţă.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre vinul fiert. Când a fost inventată...

Paramedicii şi medicii specialişti în medicina de urgenţă atrag atenția și recomandă populaţiei să nu apeleze serviciul unic de urgenţă pentru o banală durere de cap sau în cazul unei simple răceli.

 

Simptome care trebuie să ne facă să solicităm asistență medicală de urgență

”De recomandat este să sunăm la Serviciul 112 sau să ne deplasăm, dacă avem posibilitatea, cu mijloace proprii atunci când nu putem mergem cu uşurinţă sau mergem aplecaţi din cauza durerilor abdominale, păşitul sau săritul vă cauzează durere severă, abdomenul este destins, vărsături cu sânge sau cu aspectul zaţului de cafea, atunci când durerea abdominală este asociată şi cu febră, dacă apare culoarea galbenă a tegumentelor sau a sclerelor în jurul ochilor, albul ochilor, este de recomandat să ne prezentăm la primul spital pe care îl avem în apropiere.”

Te-ar mai interesa: Atenție la urinarea frecventă! Poate fi semn de di...

a spus Dr. Mihai Iuhas, coordonator SMURD Sălaj

 

Atenţie şi la alimentele consumate

Dr. Mihai Iuhas:

”Pacienţii care sunt cu afecţiuni cronice ar fi de preferat să evite consumul excesiv de sare în această perioadă. Murăturile, să avem mare grijă că aceste murături conţin sare.”

Citește și:

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private