Sari la conținut

Câte războaie mondiale au mai rămas conform Bibliei: semnele următorului sunt deja vizibile

al 3 lea razboi mondial
Imagine creata cu AI
PROFETII

Câte războaie mondiale au mai rămas conform Bibliei: semnele următorului sunt deja vizibile. Izbucnirea conflictului dintre Rusia și Ucraina, împreună cu tensiunile tot mai mari dintre Israel și Hamas, au reaprins temerile privind un al treilea război mondial.

În acest peisaj complex, Biblia oferă pasaje care, deși nu oferă un pronostic definitiv, sugerează posibilitatea ca omenirea să se confrunte cu cel puțin încă un conflict de amploare.

Câte războaie de anvergură au mai rămas? Iată ce spune Biblia

Pasaje precum Matei 24:6-7, în care Iisus avertizează cu privire la „războaie și zvonuri de războaie”, sau Apocalipsa 9:14-18, care descrie o mare bătălie finală, au fost interpretate de unii ca fiind profeții ale unui al treilea război mondial.

În cartea Apocalipsa, apostolul Ioan împărtășește o serie de viziuni care descriu evenimentele care vor preceda revenirea lui Iisus Hristos și sfârșitul lumii. Printre acestea, războiul ocupă un loc central, fiind o temă recurentă de la capitolul 6 până la 19.

Deși Biblia nu precizează câte războaie mondiale vor fi, ea vorbește despre un război final, ceea ce ne permite să interpretăm că ar putea fi mult mai multe înainte de războiul final.

Ce spune Biblia despre război?

Vechiul Testament

Vechiul Testament relatează numeroase conflicte de război, de la luptele de cucerire ale poporului Israel până la războaiele dintre regate vecine.

Acest fenomen este prezentat ca o realitate inevitabilă, rezultat al păcatului și al răzvrătirii omenirii împotriva lui Dumnezeu.

Noul Testament

Mesajul lui Iisus în Noul Testament pune accentul pe iubire, pace și reconciliere. De fapt, el îi învață pe adepții săi să își iubească dușmanii și să se roage pentru persecutorii lor.

Apocalipsa și sfârșitul lumii

Cartea Apocalipsa din Noul Testament descrie o serie de viziuni ale sfârșitului lumii, inclusiv războaie și conflicte pe scară largă.

Unii interpretează aceste pasaje ca fiind profeții literale ale unui al treilea război mondial.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel