joi, septembrie 29, 2022

Câte teste pentru COVID-19, făcute la clinici private, au ieșit pozitive. Statisticile Rețelei de sănătate Regina Maria relevă faptul că laboratoarele sale au prelucrat până azi peste 74.000 de teste RT-PCR pentru diagnosticarea COVID 19, 64% dintre acestea aparținând pacientelor de sex feminin. Din totalul testelor procesate în cele 3 laboratoare de biologie moleculară ale Rețelei, 2% au avut un rezultat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus.

Te-ar mai interesa: Trigliceride crescute: semne de avertizare care ap...

În laboratoarele lanțului de clinici private, cu ajutorul echipei de 20 de specialiști, s-au testat pacienți din toate județele țării. De asemenea, s-au facut teste pentru toate categoriile de vârstă, de la bebeluși până la pacienți cu vârsta de 98 de ani. 23% dintre teste au fost efectuate pentru pacienți cu vârsta peste 60 ani, pacienți care se află în clasa de risc. Cu un timp mediu de validare a rezultatelor de 1,41 zile, 31% dintre rezultate au fost validate chiar în ziua recoltării. 

Câte teste pentru COVID-19, făcute la clinici private, au ieșit pozitive

Cele mai multe teste au fost realizate în București – 26.803, urmat de județele: Brașov cu 8.263 teste, Cluj cu 7.790 teste, Prahova cu 5.562 teste și Vâlcea cu 5.471 teste.

Te-ar mai interesa: Un supliment banal poate duce la infarct. Se depun...

Odată cu relaxarea măsurilor de izolare impuse de către autorități, a crescut și nevoia de suplimentare a testării. Laboratorul Central al clinicilor noastre continuă să lucreze în regim 24/24h, 7 zile din 7, crescând capacitatea de testare la 1210 teste/zi”, declară Dr. Andreea Alexandru, Medic Primar Medicină de Laborator, Medic-Șef Laboratorul Central București și Director Medical Divizia Laboratoare Clinice Regina Maria.

Te-ar mai interesa: Te balonezi excesiv? Mărirea splinei, a ficatului,...

Regina Maria a fost primul laborator privat care s-a implicat în testarea gratuită a personalului medical din linia întâi, sprijinind spitalele publice în efortul de gestionare a pacienților COVID-19. Până în acest moment, 64 de spitale publice au beneficiat de teste RT-PCR gratuite, în urma unei investiții de peste 2.600.000 de lei, cu ajutorul partenerilor privați.  

În laboratoarele lanțului de spitale și clinici private se prelucrează atât testele RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19, cât și teste serologice pentru determinarea răspunsului imun.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Acesta este cel mai important fact...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private